Dr. Michael Laitman

A legerősebb gyógyszer itt van – és nincs szükségünk receptre

Kérdés:

Mindaddig amíg mi a gyakorlatban el nem érünk, át nem élünk minden egyes szót melyről a Kabbala tudománya beszél, annak a szónak a spiritualitásban jelenlevő szintje alapján, mi nem leszünk képesek azt a szót megfelelően megérteni. Mielőtt ez megtörténik mi egyszerűen csak játszadozunk a szavakkal, absztrakt formákkal melyek nem öltöznek anyagba. De amennyiben a Kabbala mint a világ korrekciójára szolgáló módszer van megjelenítve, akkor miért érkezik az ilyen formában, mely ilyen absztrakt és nem tiszta az egyszerű ember számára?

Válaszom:

A Kabbala az nem művi és nem absztrakt formája a korrekciónak, hanem a legtermészetesebb formája. Amennyiben ez ebben a fromában jelenik meg, az annak jele, hogy pontosan ez az a forma amelyben azt meg kell kapjuk, és ez a legmegfelelőebb gyógyszer számunkra.

Ez azt jelenti, hogy nekem “be kell vennem” ezt a gyógyszert anélkül, hogy ellen állnék, vagy panaszkodnék amiatt, hogy az keserű, tisztátlan, vagy hogy nem szeretem a bevételével kapcsolatos szabályokat. Mindezt úgy kell kezelnem, mint valami abszolút tökéletes dolgot. Ez a “ruházat” pontosan rám lett szabva.

Azonban én meg vagyok zavarodva azzal kapcsolatban hogyan is illik ez rám, mivel nem tudom hova tegyem karomat, fejemet, hogyan húzzam magamra ezt a ruházatot! De nekem azt mondják: “Ne aggódjál, ez pontosan a te méretedre van szabva, se nem nagyobb, se nem kisebb!”.

Ennél fogva csakis annak irányában kell előre haladnom, azt kell kutatnom, és azt kell keresnem, hogyan is ölthetem ezt a ruházatot magamra. Végül is az pontosan nekem lett kiszabva, és az le lett fektetve előttem.

Lehetséges kisebb mértékben adaptálni a magyarázatot, azt közelebb vive emberekhez annak érdekében, hogy ők egyszerűbben érzékelhessék ezt a tudományt. De lényegében az már tökéletes formában lett nekünk bemutatva. Mi panaszkodhatunk hogy nem értjük mindazt, mivel az nagyon sok sikertelen példát (nekünk úgy tűnik) tartalmaz, absztrakt nevekkel (ahogy nekünk tűnik) van tele, és a Zohár Könyve tele van olyan allegóriákkal melyek csak megzavarnak minket.

De mindennek ellenére amennyiben a személy mindezt úgy fogadja el, mint egy a megmenekülését segítő gyógyszert, melyet Felülről küldtek neki, akkor azt úgy kell magához vennie, mint a tökéletes, leghatásosabb eszközt melyet kifejezetten számára készítettek elő.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,606 seconds.