Dr. Michael Laitman

Egy szeretet mindenki számára

Kérdés:

Amennyiben a teremtmények részéről csak a felkészülésre van szükség, milyen alapelvet hoz mindez a munkánkba?

Válaszom:

Minden munkát a Teremtő végez, minden Felülről érkezik, és semmi sem függ a Kelim-től (edényektől, vágyaktól), kivéve az Adakozó, a Teremtő iránti attitűdük közös felkészítése. Mindenki együtt létezik a többi lelkekkel, az összes többi teremtett lénnyel és a Teremtővel, a Forrással. Ez az egyetlen módja annak, ahogy fel kell készítsük magunkat.

Az alapelv nagyon egyszerű. Meg kell azt beszéljük újra és újra, erre kell gondolnunk, ezzel kell játszunk, hogy mi azt egyre jobban dolgozzuk fel vágyainkban és gondolatainkban. A legfontosabb mozzanat itt a környezet felhasználása: Mi az egymás közötti kapcsolatok felállítására törekszünk, hogy egyenlőként kapcsolódjunk össze egymással. És ahogy mi felfedezzük ezen kapcsolat egyetlen cseppjét, mi azonnal képesek leszünk kapcsolatot létesíteni a Teremtővel, az Adakozóval. Ez kell hogy legyen első lépésünk.

Később, azáltal hogy még szorosabban összefonódtunk, mi belépünk a Teremtővel való kapcsolat második rétegébe. És így tovább minden egyes új lépéssel: a mi egymással történő összefonódásunk mértékében mi létrehozzuk a Kli-t, az edényt, mely alkalmassá válik a Teremtő bőségének a befogadására. A mi egynás közötti kapcsolatunkon belül, mi felépítjük a Teremtő iránti adakozás szándékát.

Ebből az következik, hogy a kulcs a környezetben, a csoportban, a kölcsönös szándékkal történő összeolvadásban találató, annak az alapelvnek megfelelően, hogy “Izrael, a Tóra és a Teremtő az egy”. “Izrael” jelenti az egyéni lelkeket, vágyakat, melyek önzőségük ellenére arra törekszenek, hogy összefonódjanak egymással és hogy egyenlővé váljanak, mint egy ember egy szívvel, kölcsönös garanciában, ahogy úgy szeretik a többieket, mint saját magukat. Ennél fogva mi az Adakozónak egy lehetőséget nyújtunk, hogy adakozzon számunkra, mi hozzuk a szándékot, hogy megszerezzünk annak érdekében, hogy élvezetet adjunk Neki.

Mi vagyunk az első vértestvérek, akik egységre lépnek anyjuk előtt. Ő nem képes számunkra egyenként adakozni, csakis mindannyiunk számára együttesen. Az Ő szeretete egy mindenki számára.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,616 seconds.