Dr. Michael Laitman

Természetfeletti átváltozás

Kérdés:

Hogyan vagyunk képesek a Teremtő iránti szeretetről beszélni, amikor nem tudjuk mi az?

Válaszom:

A szeretet a vágy egy bizonyos kifejeződése. Őszintén szólva teljesen mindegy miről is beszélünk, mi mindig csak azt tárgyaljuk, ami a vágyon belül létezik, és annak következményeit.

Igaz, mi nem tudjuk mi is a szeretet. Mit tehetünk akkor? Először egy bemutatót kapunk abból amivel rendelkezünk. Az összes tulajdonság és forma ami belénk van programozva az a megszerzéről szól. Azokra alapozva, a csoporton belüli és tanulással kapcsolatos mechanikus erőfeszítéseken keresztül, a reformáló esszencián keresztül, melyről fogalmunk sincsen, a mi természetes tulajdonságaink lassan elkezdenek átváltozni.

Miért? Milyen erő által? Mi történik velünk? Mi nem tudjuk mindezt. MI csak “figyeljük” a változásokat, melyek megtörténnek bennünk. Ma én nem úgy gondolkozom mint tegnap, és nem arra vágyok amire akkor vágytam.

De nem változik meg minden egyes ember napról napra? Ez igaz, de mi itt minőségi változásokról beszélünk. Tegnap engem nem nagyon vonzott az adakozás, a mások szeretete, a többiekkel való kapcsolat, de ma az már egy kicsit vonzóbb számomra, egy kicsit tisztább, és elfogadhatóbb szememben.

Hogyan történt meg velem, ez a “természet feletti” átváltozás? Őszintén fogalmam sincsen. EZért hívjuk azt egy csodálatos erőnek, SEgula-nak (gyógymód).

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,117 seconds.