Dr. Michael Laitman

Tudatosnak lenni

Kérdés:

Mi a környezet szerepe a természetünk ?

Válasz:

Hát a környezet erősít minket és a kifejezés helyét adja, hogy a szükséges tettet tegyük meg. Itt kapunk támogatást és együttérzést a Körülvevő megvilágító Fény által  (Or Makif), és a benyomás róluk. A környezet minden. Semmit nem kapunk közvetelenül a Teremtőtől. Tehát egy összekötött szervezet részei vagyunk, mindenkiek saját helye van benne, sejtek a testben, és egy közös testből kap mindenki táplálékot.

És az élet az állandó közös adás ereje, a Teremtő.

Vegyük a szervezetünket. Három fejlődési szintje van:  az ásvány a növény és az állat. És a saját létükön túl új élet indul el bennünk: vágyak, gondolatok, szenvedélyek, érzések, elérések és megértés. A test él és ezért tudatunk van róla.

A szervezet működése folytatódik, ha elveszítem az öntudatomat. csak nem érzem a személy voltomat tovább, hanem lekapcsolódom az emberi életről.

A közös test valami módon tovább működik, de csak az ásványi, növényi és állati szinten. Ez a mi világunk. De az emberi szint, a Teremtő adóhoz hasonlatos szint, hiányzik. Ezt kell fejlesztenünk.

Ha azért aktiváűljui a testünket, hogy adni tudjunk a társaknak ebből a megvilágító Fényből, akkor ezt a tudatosságunkat nevezzük a Teremtő szintnek. A sejtjeink tovább működnek mint azelőtt, de egy új szándékot tettünk hozzá: az élet célját.

Amikor ezt az új szándékot ki tudtuk fejleszteni, akkor az evilági életünk fölé kiépül a közös emberi beszélő, Ádám szint. A tanulásunk az erre való készülés, amikor a vágyunk a Tteremtőre irányul, hogy hozzáadjuk a a szándékot. És ennek a feltárulása az a vágy, amit emberinek, Ádámnak neveznek.

Ez az emberi akkor jelenik meg bebünk, ha társulunk  a tanulásban a közös célra, a Teremtő feltárására. Mi fel akarjuk tárni Őt s ő megtanít minket adni.

kgy

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,136 seconds.