Dr. Michael Laitman

Környezeti műveltség

Amikor mi a környezettel kapcsolatos híreket hallgatjuk a TV-n, vagy a rádión keresztül, meg kell, hogy értsük, hogy az emberek összekeverik az okokat és következményeket, és nem látják a célt. Az ő fő céljuk az, hogy azért hozzanak létre egyensúlyt a környezetben, hogy mindent visszatérítsenek a kényelmes korábbi állapotba. De a Kabbala ezzel kapcsolatos perspektívája teljesen más.

Amikor mi arról beszélünk, hogy visszatéritjük a világot a jó állapotba, mi nem ugyanazt a végcélt keressük, mint a világ többi része. Mi megértjük, hogy a Természet külső ereje célirányosan teremtette meg a jelenlegi helyzetet egy bizonyos programnak megfelelően. A Kabbalisták mindezt előre megjósolták, nagyon precíz időrendi keretek megadva nekünk, még az események megtörténésének aktuális évét is megadva. A Zohár megemlít dolgokat 18OO évvel aktuális megtörténtük előtt.

A probléma nem a környezet szennyeződésében rejlik. Hogyan rendelkezhettek a Kabbalisták ilyen pontos tudással minderről? A Természet programjának a célja nem arról szól, hogy beszennyezzünk, vagy megtisztítsunk bármit is. És ezért nem segíthet hogy pénzünket légszennyeződés elleni intézkedésekbe öljük. És ugyanez a helyzet mindenféle tolvajlás, vagy kábítószer használat elleni törvény esetében is. Mi tudjuk, hogy mindez nem segít. Azáltal, hogy börtönbe zárunk embereket, csak leválasztjuk őket a társadalomról, de semmit nem vagyunk képesek nekik megtanítani ezáltal.

És ezért nem tartjuk mi a természetes eseményeket morális figyelmeztetéseknek, hanem csak okoknak annak érdekében, hogy megváltozzunk a többiekkel való viszonyainkon belül. Mi soha nem leszünk képesek semmi jót tenni magunknak, vagy a környezetnek a légszennyezés megállításával. Kezdettől fogva minden így lett létrehozva annak érdekében, hogy felemeljen minket a következő világba, ahelyett, hogy jó egoistákká váljunk ebben a világban.

Itt van a nagyon komoly különbség a mi attitűdünkben az események irányában, a világ többi részének attitűdjéhez hasonlítva. Még akkor is amikor a világ felismeri az előttünk álló katasztrófát, ők csak vissza akarnak majd lépni, a “természet piszkának” eltörlésével. De mi mindezt mint egy okot érzékeljük, egy üzenetet arra, hogy korrigáljuk magunkat, hogy felemelkedjünk, és hogy egyensúlyt teremtsünk magunk között az emberi szinten, ahelyett hogy a környezettel akarnánk egyensúlyt teremteni.

És ezért van az, hogy egy kis időre van szükség, amíg az emberek megértik miről is beszél a Kabbala. Mindezt mi nem leszünk képesek az embereknek egy gyors és könnyű módon elmagyarázni.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,133 seconds.