Dr. Michael Laitman

Élvezzed Élet Minden Pillanatát

Ha az élet továbbhalad, és jó meg rossz állapotokkal, akkor az egész bölcsesség abban a képességünkben van hogy élvezzük a kellemetlen állapotokat is. Ezt hívjuk életbölcsességnek: Hogy hogyan kell bánni azzal ami rossz, hogy benne lássunk egy jó állapotnak a részét, vagy afelé iránti viselkedésünket vagy készülődésünket.
Igazándibol tényleg így van, hasonlóan ahoz amikor éhesek vagyunk mielőtt feltöltjük magunkat, vagy fáradtak mielőtt kapunk egy nagyon megvágyott pihenést. Ez máshogy nem lehet. “Sötétség”-nek kell lennie a “hajnal” előtt, mert így van írva: “És lett az éjszaka és lett a reggel.”
Példaként, én élvezem azt a gondolatot hogy hamarosan megyek szabadságra. Akkor ennek a szabadságnak a részét máris érzem, pedig valóban még nem kezdődött nekem.
Akkor Kezdek el gondolkodni: “Tényleg kell nekem lenni vakáción? Vagy el tudom kezdeni e már itt és most, még jobban, mint amikor elkezdődik?” És tényleg, amikor valóban elmegyünk szünetre, nem élvezzük annyira mert a várakozást meg a készülődést élvezzük.
Ez az életnek a bölcsessége. Amikor használjuk, mindig gyönyörü illúziókban élünk és minden pillanatot élvezzük. És ez egy igazi felfogás hiszen soha se vagyunk megteljesítve a vágyban. Minden kizárólag efölött van.
hd

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,146 seconds.