Dr. Michael Laitman

A globális világba való átmenet

Dr. Michael LaitmanA sokezer éves rejtekezés után a Kabbala (Elfogadás) tudománya csak most kezd feltárulni. Itt ma azt látjuk, hogy a mi modern világunkban minden olyan gyorsan változik, hogy képtelenség követni is. De a gond nem a sebességgel van a  fejlődésben, hanem az, hogy egy teljesen eltérő minőségi változás indult el.

A múltban az önző vágyunkon belül, amely folyton növekedett s egyre nagyobb lett, világos vot, hogy a jövőben minden ugyanúgy lesz, csak minden nagyobb lesz.  Mostanra viszont a fejlődés nemcsak sokasodik és gyorsul, hanem világméretűvé vált.

A múltban a rendszer minden eleme függetlenül fejlődött s valahogy kezelni tudtuk a részeit. De a közös globális rendszerben a fejlődés, mivel minden elem összekötődik a többivel, teljesen eltérő lett. Mivel belsőleg egoista individualisták vagyunk, ezzel az interkonnekcióval képtelenek vagyunk megbirkózni. Nincs globális érzékelésünk és megközelítésünk. Ezért ebben az integrált rendszerben nem tudunk működni.

E rendszerek léteznek a technológiában is: numerikus-digitális és analóg formában. Hatalmas köztük az eltérés. A hivatásos pályám elején az emberi test különféle rendszereit tanulmányoztam s láttam, milyen eltérőek. A rendszer egy része zártan és elkülönülten működik, de aztán a részek egyesülnek és akkor integráltan és analóg elven működnek.

Tudjuk, hogyan kell kutatni és kreálni az analóg szisztémákat. Minden szerkezetünk így épül fel. De az integrált rendszerek kezeléséhez nem értünk. Nem értjük, hogy a kezdet és a vég egybe van kötve s nem elejétől a végéig sorrendben működik a rendszer, hanem szimultán minden egyszerre.

A többi tudományt kiegészítve, melyek izolált elkülönült rendszereket tanulmányoznak, a Kabbala (Elfogadás) globális integrált rendszerekkel dolgozik. Azért most tárul föl, hogy segítsen a most feltáruló globális világban a túlélésben.

Paris  2/1/11

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,117 seconds.