Dr. Michael Laitman

A fentről érkező felébresztés.

Az ember külömböző állapotokon halad keresztül, mindegyik az ő szokásaival. Mi a hét napjait megnevezzük a nevei után: első nap. második, harmadik, negyedik, ötödik, hatodik nap és Sábát. (ez a spirituális folyamat tükröződése). Minden napnak teljesen  más ragyogása van, amely a Zeir Ampin  befolyásolásának az eredménye és hat Szfirát foglal magába. A hetedik Szfira, a Malhut, amely a “hat nap” alatt javitkozik es csatlakozik hozzá.

Miután az összes hat fény: Heszed, Gvura, Tifferet, Necákh, Hod és Jeszod, befolyasolják a Malchutot és megjavitották őt, egybekapcsolodnak, ezt hivjuk hatodik napnak. Ezen a  hatodik napon érkeznek az ősszes fények ragyogása, amelyeket kapta egész héten, ezt nezezzük Jeszod-nak, amely után következik a Sábát.

Sábátkor, az egész elöző fények együtt ragyognak, egy nagy fényben, a “lentröl való felebrésztés”. Igy Sábátkor nem végzünk semmiféle munkákat, semmiféle letisztitást és korrekciot. A Sábát összefoglalja az egész  heti  munkánkat, az egész heti tisztitásokat és korrekciokat.

És igy felemelkedés történik, mert több fény érkezik az “hatodik nap ötödik órájában”, mivel ez az ötödik Szfirája a hatodik napnak (a hatodik nap is benne, mert a Jeszodnak is van Szfirája: Heszed, Gvura, Tifferet, Necach, Hod). Attól a pillanattol a kezdődik a hetedik napba való belépés, a Sábátba. Ez a Sábáti fény hoz több ismertet, több letisztázást és adakozást, eszt nevezzüuk ”Sábáti többletnek”vagy “lelki többletnek”.

Ezért, A Szent Ari, behozta azt a szokást, hogy Sábát napján két kabátot öltünk. Ez jel arra, hogy az embernek dupla szűrőre van szüksége, mert dupla fényt kap. Ez a fény dolgozik az edényekben (vágyakban) és felemeli őket, mert lehetetlen fény kapni és ugyanabban a helyben maradni.

bs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,134 seconds.