Dr. Michael Laitman

A Fény a “Bölcs szívűek” számára

Az egyetlen dolog amit magunkhoz vehetünk tanulásunkból az, hogy azt egy “csodaszerű tulajdonsággá” (Segula) változtatjuk, hogy magunkra vonjuk a “Reformáló Fényt”. Ezért döntünk úgy, hogy azokat a könyveket tanuljuk, melyeket a Kabbalisták javasoltak számunkra, azok az emberek, akik már megvalósították saját korrekciójukat, elérték a Teremtő felfedezését, a Vele való összeolvadást, a felső megrtést, és visszatértek lelkük gyökeréhez.

Mindez azt jelenti, hogy végrehajtották feladatukat, amely jelen van minden egyes személyben ebben a világban, és elérték végső, korrigált állapotukat, a Gmar Tikkunt (Végső Korrekció), a Végtelen Világot, a Teremtővel való egységet. Ezért hallgatunk tanácsaikra, és amit ők javasolnak az, hogy csak a Kabbala könyvekből tanuljunk, mivel azok tartalmazzák a Reformáló Fényt.

A Fény mely más olyan könyvekben található, melyek ugyancsak a spirituális világról beszélnek (mint a Tóra, Mishnah és a Talmud) az nem eléggé erős ahhoz, hogy képes legyen a személyt a forráshoz visszajuttatni.

Ez nem azt jelenti, hogy azok nem rendelkeznek spiritualitással! Azok is hatalmas Kabbalisták által írodtak, akik spirituális elérésben léteztek, de azok a könyvek nem arra lettek szánva, hogy nekünk megadják a korrekció erejét. Ezért azokat csak hozzáadásként használjuk, míg teljes tanulásunk a Zohár Könyvére (Báál HaSzulam kommentárjával) valamint a Talmud Eser Sefirot-ra (Tíz Szfira Tanulmánya) támaszkodik.

Pontosan ezek azok a könyvek, melyek elhozzák számunkra a Körbevevő Fényt, ami legalkalmasabb a mi generációnk lelke számára, és mely rendelkezik azzal az erővel hogy korrigáljon minket. A személy aki ezekből a könyvekből tanul van úgy elnevezve: “egy bölcs tanítványa” (Talmid Hacham), mivel ő a Teremtőtől tanul (egy bölcs) az adakozás tulajdonságáról. Az a személy “bölcs szívű”, mivel ő “szívét” akarja korrigálni, az ő élvezet iránti vágyát annak érdekében, hogy azt a Hochma (Bölcsesség) Fénye számára szolgáló befogadóedénnyé változtassa.

Ez az ahogy tekintenünk kell a tanulásunkra, a csoportra és a tanárra, a Kabbala terjesztésére, és egész életünkre, hogy az mind olyan eszközökké váljon, amely által képesek vagyunk elérni a “csodaszerű erőt” (Segula), a Reformáló Fényt. Ez az egyetlen dolog amire gondolnunk kell reggeltől estig, és estétől reggelig! Végül is a személy teljes sikere ettől a Fénytől függ.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,113 seconds.