Dr. Michael Laitman

A jó példa többet ér minden szónál

Dr. Michael Laitman

Tulajdonképpen ma kicsiknek és nagyoknak egyaránt hiányzik egy jó nevelési módszer. A felnőttekhez nehezebb eljutni, mint a gyerekekhez. Remélem, a tömegmédiumok változnak és a tévén és  a neten túl is lesznek módok, amivel jó nevelési módszerek terjeszthetőek a világban.

Máris elkezdjük építeni a megfelelő mechanizmusokat a gyerekek számára és e téren látható eredményeink vannak. Ez fájdalmas téma a szülőknek, oktatási minisztériumoknak, az egész társadalomnak. A fiatalok kicsúsznak az ujjaink közt és senki se tudja, mit tegyen.

Itt megmutathatjuk, mi történik a gyerekeinkkel a Bné Baruch kabbalista csoportokban. A szüleikkel akarnak együtt lenni, bármilyen furcsa. 15-18 évesek és a fiatalok maguktól a  szüleikkel tartanak, noha nem retardáltak. Csak ő maga úgy dönt, hogy meg akarja tanulni a szüleitől az értékeiket, részt kér abból, amit ők a Kabbalah tanulás során tesznek. Hol van ilyen a világban máshol?

Általában az a helyzet, hogy a gyerek hazajön, követel valamit enni, aztán bezárkózik a szobájába a gitárjával vagy a kompjúterjével és elmegy a barátaival késő éjjelig. Lényegében kiszakad az otthonából és csak látogatóba jár haza. Ez a normális. De a kabbalista Bné Baruch családokban nem ez a normális.

Tehát van mit felmutatnunk a világnak. Ez maga a terjesztés. Ha megmutatjuk a külvilágnak a csoportokban kialakult társ-kapcsolatokat, ha megmutatjuk Izrael népének, hogyan is van, hogy Izraelben vannak barátságok, sokezren élnek az országban, akik szeretnek együtt lenni, mert felismerik, hogy csak a közös lélekben tárul fel a Nagyobb Erő, ez igazi jó-hír-terjesztés lesz.És ez egy nevelésügyi terjesztés is, mert ez tényleg változtat a világon, egymás felé fordítja az embereket.

Ezért idén nyárra tervezünk egy nemzetközi gyerek-tábort, és más ilyen terveink is vannak, hogy megmutassuk a nevelési módszerünk eredményeit a világnak. Nem is kell egy szót sem szólnunk – nézzék meg, fedezzék fel. Már most sok külső szervezet komolyan veszi a mi gyerekeink nevelési eredményeit.

Szóval tekintsük a Kabbalát egy nevelési módszernek,  amely mindenkinek segít a felemelkedésben – gyerekeknek, és felnőtteknek, azzal, hogy a társas környezetet használja arra, hogy segítsük egymást az Ád-ám – az emberi – részévé válni, azaz hasonlóvá a Teremtő-Adóhoz, fenntartás nélkül.

[37263]

Holt-tengeri Konvenció 2/25/11

 

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,117 seconds.