Dr. Michael Laitman

Hamis egyenlőség

Kérdés:

A modern idők nemek közötti egyenlősége károsítja vajon a férfiak és nők viszonyát?

Válaszom:

Az az “egyenlőség” melyet mi önző érvelésünkön keresztül hozunk létre nem valódi egyenlőség, hanem a természet törvényinek az eltorzítása. A természetben a férfi és női hajlamok nem egyenlőek, hanem épp ellenkezőleg, azok különbözőek, ellentétesek, és távol állnak egymástól a személyiség, életvitel, fiziológia és minden más összes lehetséges belső és külső tulajdonságain keresztül. Azáltal hogy egyenlőséget vonunk közöttük, mi összezúzzuk a természetet, és egy hatalmas szakadást hozunk létre, amely végül senkinek nem használ majd.

Nem kell külön elmagyaráznom mit jelent az, hogy ellenkezünk a természet törvényeivel. Ahelyett hogy a természettől tanulnánk, és mindegyik nemnek a magának megfelelő formát adnánk, mi azt próbáljuk tenni, ami csak eszünkbe jut, egy olyan kiterjedt, mértéktelen módon, amely csak újabb problémáat okoz majd számunkra. Legvégül senki sem lesz boldog ettől az “egyenlőségtől”.

A természet által nekem férfiként kell léteznem, bizonyos tulajdonságokkal, és bizonyos funkciókat elvégezve. Egy olyan meghatározott helyem van amit nekem kell elfoglalnom. Ez az én kielégülésem, korrekcióm, beteljesülésem és tökéletességem helye. Ennél fogva én nem engedhetem meg önzőségemnek hogy az uralkodjon felettem, és az önző erők által olyan cselekedetekre kényszerítsen engem amire csak akar. Semmi kétség, hogy mindez komolyan károsítja a dolgokat.

Reménykedjünk abban, hogy mi valahogy átmegyünk a korrupcióból a korrekcióba. Azonban még nagyon sok probléma vár ránk az úton.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,630 seconds.