Dr. Michael Laitman

Női erő és férfi gyengeség

Kérdés:

Mit tehetünk azzal kapcsolatban, hogy a férfiak félnek az erős nőktől, és elmenekülnek a felelősségtől és kezdeményezéstől?

Válaszom:

Mindezt mi okoztuk magunknak. Egyetlen nő sem akar erős lenni. Egyetlen nő sem akar szakértővé válni annak érdekében hogy jól keressen, és egyedül nevelje gyermekét. A természete által a nő otthonra vágyik. Gyerekeket akar, és hogy minden természetének megfelelően létezzen. De ha a férfiak nem teljesítik kötelezettségüket, amely rájuk tartozik, akkor abból kifolyólag, hogy nincs más választásuk, a jelenkori nők arra vannak kényszerítve, hogy saját maguk által cselekedjenek. És én megemelem kalapomat előttük.

Ennek eredményeképpen mi azt látjuk, hogy a nők függetlenebbek, és jobban alkalmazkodnak világunkhoz. Emellett ők rendelkeznek egy olyan természetes kitartással, teherbírással, mely erősebb a férfiakánal. Ők erővel és a szellem erejével rendelkeznek, mivel lényegében közelebb állnak a természethez.

Másrészről a férfi egyszerűen a felhőkben lebeg. A férfi olyan mint egy gyermek, aki foglalkozást talált a számítógépekben vagy technológiában, és játszadozik játékaival, mint ahogy gyerekkorában tette. Élvezetet talál mindebben. Végül is a modern társadalom tiszteli ezeket a játékokat, mint a tőzsdét, a munkát, vagy azt hogy a barátokkal lóg munka után, és ez az ahogy az élet eltelik. És ha a férfinek támogatásra van szüksége, hazamegy édesanyjához.

Sajnos minnél tovább haladunk, annál széleskörűbbé, és társadalmilag elfgadottá válik ez a jelenség, valójában ez válik a normává és a divatos viselkedéssé.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,117 seconds.