Dr. Michael Laitman

Csak a hősök fognak belépni a Király palotájába

Baal HaSulam, “A tíz szfíra tanulmányának bevezetése” 133 rész: Csak a hősök közül azok, akik türelmesen szenvednek, jutnak át az őrökön, és nekik nyílik meg a kapu. És akkor ők azonnal elnyerik a Király arcának meglátását…

Kérdés

Milyen fokozat a „türelmes szenvedés?”  

Válasz

A személy mindennek az elérésre éhezve érkezik meg a kabbala bölcsességéhez és mindent egyszerre szeretne, és amikor ezt nem éri el, mindenkire haragudni kezd, magára, a Teremtőre és az egész világra. Ez az, ahogy valakinek, az erős, egészséges vágya kifejeződik, amikor felismeri, hogy nincs lehetősége kitölteni azt, mivel teljesen ellentétes a kitöltést adó forrás minőségével.  

A türelem fokozata akkor formálódik ki valakiben, amikor elkezdi megérteni, hogy mi a spirituális út velejárója, és összetettet szükségessége minden belefoglalt állapotnak. Mint ha egy pár csipegető lenne, aki szemenként gyűjt valamit össze, úgy gyűjti össze a türelmes ember a benyomásokat, teljesen felismerve, hogy ezek nélkül nem képes összerakni a lelkének a blokkjait. Végül is az ember lelke ezer és ezer különböző részletet tartalmaz önmagában, amelyeknek mindegyikét finomítani kell, és ezért lehetetlen átugrani bizonyos fokozatokat.

Baal HaSulam azt írja, hogy csak azok, akik végigmennek a korrekció hosszú útján, hogy elnyerjenek mindent, a tény miatt, hogy ők mennek át a legmélyebb felismeréseken. Tény, a lelkünk nem csak egy kétdimenziós puzzle, hanem sokkal inkább egy komplex struktúra, amely kiterjeszti a mélységét minden irányban, mivel minden lélek minden lelket magában kell, hogy foglaljon.

Ez egy multidimenzionális spirituális tér, ahol az ember a testében kapcsolódik minden lélekhez abszolút értelemben, mintha önmagán kívül, senki nem is létezne. Ezért az embernek hatalmas felismeréseken kell átmennie.   

Tehát a türelem mértéke nem utal valakiben a nyugalom fokozatára, vagy ellenkezőleg, a nyughatatlanságra. A Teremtő, a természet örök és változatlan törvénye, és nincs semmi, amit valaki ezzel szemben tehetne. Például igazából ez olyan, mintha lenne egy gép, ami mindent előállít, amit szeretnénk, amikor azonban nem tudjuk elérni, hogy elvégezze, amit akarunk, hiába könyörgünk hozzá, ez végképpen nem fog segíteni.

A türelem fokozata akkor érkezik el, amikor a személy eléri a spirituális fejlődés helyes megközelítésére való törekvést, a környezet segítségével. Más szavakkal ameddig egyesítjük az összes edényünket, és telessé tesszük, és képesek nem leszünk belépni a Teremtő termeibe.  El kell érnünk egy bizonyos minimális fokozatot, az úgynevezett Seah (erőfeszítés mennyiséget). Ehhez türelem kell.

Az embernek folyamatosan a csoporthoz kell fordulnia, kérnie a támogatásukat, és türelmet tanulnia a többiektől. Azonban csak az vonatkozik a türelemre, amivel tényszerűen, a többiekkel közösen foglalkoztunk.

Türelem az, amikor tudom, hogy nem érem el a spiritualitást előbb, mint a többiek. Együtt kell dolgoznom velük, fejleszteni őket, és akkor, az utolsó körben én magam is beléphetek a spirituális világba.  
Pontosan ez, az én tudatosságom utolsóként való felébresztése határozza meg a türelem fokát, Ez egy nagyon fontos tulajdonság, amely abból a tényből származik, hogy nincs semmi, az egyetlen edényen, Klin és a Fényen kívül, mert eközben én csak stimulálni tudom ezeket az egyesülés irányába.  

Ez az, amiért miközben mindenki a hegy megmászásra törekszik, és a Király palotájába való belépésre, én nem akarok előreszaladni, hanem inkább hátulról nyomom felfelé őket. Az utolsó vagyok a sorban. Ha valóban érzem belül, hogy meg akarom ezt tenni, akkor vagyok a türelmes szenvedés állapotában. Ha szolgálok mindenkit, akkor miután ők transzformálódnak, én is ki leszek javítva.  

Senki nem érheti el a korrekcióját, a saját környezet előtt. Erre vonatkozólag igaz, hogy az ember képtelen felemelni magát a saját körei fölé, mivel ez egy olyan rendszer, amelynek minden része kölcsönhatásban van egymással.

Hogy lehet akkor az, hogy van ott egy rész, amely korrigált ezen belül, miközben egy másik meg nem? Ezért amennyivel az ember jobban törekszik a környezete felemelésére, minden, amivel a környezetét akarja felmagasztalni, ő maga lesz több. Csak ez a fajta megközelítés vezet sikerre.

Tehát valakinek a türelmi fokozata azzal a képességével van arányban, hogy mennyire képes a saját maga számára való alkotás szenvedéséből, az adakozás felé fordulni, és azt élvezni. Ebben az esetben a türelem fokozata, amely most szenvedés, egy hatalmas edény, vágy kialakításába fordul.

Végül is minden türelmetlenség egy eredeti kifejezése az egónak, amely ezzel a vággyal lángol, hogy az kitöltésre kerüljön, és gyűlöl mindent, ami távol tartja ettől a kielégüléstől. A személy türelmi fokozata, az ego megszelídítése, megreformálása, és az ember spirituális előrehaladásának feltételévé válik.

Végül a türelem mértéke nagyon hasonló a korrigálatlan edényekhez, amelyek elválasztják a Teremtőtől, mivel ez bennük van, ott, ahol érzem a türelmetlenséget.

KN

 

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,198 seconds.