Dr. Michael Laitman

A felfedezés csodájára várva

Kérdés:

Hogyan lehetséges az, hogy egy személy hosszú évekig tanul és még mindig nem érte el az imát, a könyörgést a korrekcióért?

Válaszom:

Mi láthatjuk azt, hogy a fejlődés a kövületi, növényi, állati valamint az emberi szintjein a természetnek több milliárd éven keresztül történt. Azt mondják, hogy az Univerzum kb. 15 milliárd évvel ezelőtt jelent meg. A Föld kb. 5 milliárd éve létezik. Az első ember a Földön kb. 2OOOOO évvel ezelőtt jelent meg. És az ember spirituális korrekciója 577O éve kezdődött meg Ádám HaRishonnal.

Nem véletlen hogy ezek a dolgok ilyen sok időt vesznek igénybe. Egy különleges sorrend létezik itt a törés felfedezése, és annak korrekciója számára. És erre a fejlődésre tekintve, meg kell, hogy értsük, hogy az rengeteg cselekedetet követel, melynek a közös Malchut-on belül meg kell történnie, hogy azon belül valamilyen tapintható, jelentős változás történhessen.

Ennél fogva bár mi epekedünk célunk elérésre amilyen gyorsan csak lehetséges, és azt most fel akarjuk fedezni, ebben a pillanatban, és azt teljes tökéletességében fel akarjuk most fedni, ennek ellenére türelmesnek kell lennünk. És mindennek ellenére, nekünk a Messiás elérkeztét kell várnunk bármely pillanatban, azaz annak az általános erőnek a megérkeztét mely korrigál majd minket és befejezi az összes korrekciót.

De a napok telnek, és minden egyes újabb nappal korrekciók történnek bennünk. A nappalok és éjszakák összeolvadnak egymással, és ez az ahogy haladunk előre. Mindez azt jelenti, hogy meg kell értsük, hogy a Végtelen Világ Malchut-ja, melyet mi felfedezünk, olyan hatalmas mennyiségü cselekedetet tartalmaz, hogy azok felfedezésének fokozatosan kell megtörténnie, egyik lépésnek a másik után.

Mi képtelenek vagyunk megérteni és érezni annak a vágynak, vagy edénynek a teljes mélységét, mely felfedi a Teremtőt számunkra. Csak képzeljük el milyen fajta felfedezésre készülünk fel – ez a Teremtő felfedezése!

Mindez egy nem emberi erő, és hatalom rengeteg árnyalattal. Mindez olyan grandiózus, hogy mi még azt sem értjük miről is beszélünk. Ezért van az, hogy erre a felfedezésre való felkészülés bennünk ilyen apró lépésenként történik.

Amikor ezek a lépések később nyilvánvalóvá válnak számunkra, meglátjuk majd mennyi volt belőlük! Mi azt gondoljuk, hogy pillanatról pillanatra, napról napra, vagy akár hónapról hónapra nem változik asemmi. De később ezek a változások megjelennek bennünk, és megértjük majd hogy azok mit is tettek velünk, és általában mi is történt mind ezalatt az idő alatt.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,114 seconds.