Dr. Michael Laitman

A világ kerek

Kérdés Japánból

Mik az okai a katasztrófáknak, amik történnek velünk? Az előrejelzések alapján több földrengés előtt állunk. Megelőzhetjük ezeket az eseményeket itt, vagy bárhol a világban, ha együtt cselekszünk?  

Válasz

Hogy választ adjunk erre a kérdésre, először meg kell értenünk, hol vagyunk. Ugyanis egy kerek világban vagyunk. Ez az, amit a kabbala elmagyaráz nekünk, a valóság érzékelésére vonatkozó megállapításaiban.  

Ne várjuk meg, ameddig fájdalmas bizonyítékok bukkannak fel ennek a ténynek az alátámasztására. A fájdalmas tapasztalat, amit felfedezünk az, hogy mindannyian összeköttetésben vagyunk, a világ globalizált és integrált, amelyben abszolút működik az úgynevezett pillangóhatás. Jó lenne nem a katasztrófákból tanulni, amelyek folyamatosan történnek velünk, hogy a kényelmetlen helyzettel szembesítsenek minket. Inkább tanuljunk a kabbala tudományából.

Idővel az élettapasztalatunk elkezd működni, de könnyen lehetséges, hogy már túl késő lesz. Mennyi cunami, földrengés és egyéb szerencsétlenség kell, hogy történjen velünk, hogy okosabbak legyünk? Inkább forduljunk a tudományok és a bölcsesség felé. Írva van: „aki tanul, az bölcs.” Tehát mit tanul a bölcs ember?

Tudjuk a kabbala tudományából, hogy a teljes valóságot belül érzékeljük, mivel az csak belül van. Az érzékelésem öt részre osztható. Három rész a belső érzékelésem: a gyökér, a lelkem, és a testem. Ezek „öltöztetnek be” külsőleg. Emellett beszélhetünk a külső részleteiről az érzékelésnek, amelyet kívül érzékelek, önmagamon kívül: ezek a beöltözés és a kastély. Ez tehát a rajtam kívül lévő egész világ. A beöltözés gyakorlatilag minden a területen belül, amit a testem vagy a lelkem el tud érni, ameddig a kastély egy messzi, elérhetetlen dolog, más szavakkal, olyan dolgok, amelyre nincs hatásom, pld földrengés.

Ez az, ahogy a valóságom fel van osztva. A belső rész neve Galgalta ve Eynaim, amíg a külső rész neve AHP. Ez a felosztás a spirituális összeomlás miatt történt, ami megmagyarázza, miért érezzük annyira gyengén a Galgalta ve Eynaim erejét önmagunkban, és szinte alig van érzékelésünk az AHP vonatkozásában, tehát hogy az egy részünk egyáltalán. EZ az, ahogy felosztjuk a valóságot, egészen a korrekció legvégéig, amikor a Galgalta ve Eynaim újra egyesül az AHP résszel egyetlen tíz Sefirottá.

Kénytelenek vagyunk ebből levonni a következtetést: minden az edényen belül érzékelhető. Ez lehet egy cunami, a föld vagy a kozmosz vagy az összes csillag és galaxis. Minden csak bennem zajlik, az egoista vágyamban. Ez az, ahogy ez a vágy felépül, tehát ebben kétfele osztva érzékelem a valóságot: „én” és „minden, ami rajtam kívül van.” Az „én” az az a Galgalta ve Eynaim, a gyökér, míg a „rajtam kívül eső rész” az AHP, a beöltöző és a kastély, ami a két külső kategóriája az érzékelésnek.

Különböző változások történnek a belső és a külső edényemben. A természeti csapásokat tekintve nagyon nehéz megérteni, miért történnek ezek a fájdalmas események a külső edényben sokkal inkább, mint a belsőben. Miért befolyásolják ezek a változások a lelkem egy speciális részét ma, amit „japán embereknek” neveznek? Miért következett be ez a katasztrófa velük, az összes emberben?  

A lelkem tartalmaz más részeket is, amelyeket úgy érzékelek, hogy a barátaim. Valójában ők nem léteznek önmagukban csak, mint az én részeim, hozzám viszonyulva. Ez addig lesz így, ameddig teljessé teszem az érzékelésemet, akkor minden egyetlen egészé kapcsolódik, egyetlen vágyba, összehegesztve és teljesen ráirányulva az adakozással. Ez a korrigált forma.

A valóságnak ebből a pozícióból való nézete nélkül, soha nem leszünk képesek helyes módon érzékelni, mi történik, beleértve a háborúkat, katasztrófákat, korrupciót, és bármi mást. Soha nem ítélhetjük meg a Teremtőt, vagy érthetjük meg, hogy minden a korrekció felé mozog.

Azonban képtelenek leszünk menedzselni ezt, a dolgok helyes látásmódja nélkül, anélkül, hogy egy képünk legyen a körülöttünk lévő „kerek” világról, amely az emberben van, és csak a korrekciójától függ. Nincs rajtam kívül semmi. Minden bennem van. Ez az én Földem, az én földrengésem, az én Japánom, Izraelem, Líbiám, a bolygóm, vagy az univerzumom. Mindez csak reflexió a minőségemre, amely még nem korrigált.

KN

 

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,124 seconds.