Dr. Michael Laitman

Az idő eredete

Kérdés

Honnan ered az idő mérése, a másodperc, a perc, az órák, hetek és a hónapok?

Válasz

Ezek az asztronómiából erednek, a Föld, a Nap és a Hold egymáshoz viszonyított mozgásából. Azonban a felső gyökere ezeknek a fogalmaknak a Zeir Anpinban rejlik, amely hat részre oszlik. Tizenkét Partzufim két megfeleltetésben éppen 24, ami az egy napban lévő órák számával egyezik meg. A Zohár Könyve ír erről.  

Az emberiség ösztönösen alapozott meg egy időskálát, amely megfelel a spirituális gyökereknek. Baal HaSulam ad egy hasonló példát a türelemre, az ősi időkben, akik látták a hegyet, és elnevezték Az Olivák Hegyének. A névnek spirituális jelentése van, de valaki könnyen hiheti, hogy ez csak egy hely, ahol szépen nőnek az olajfák. Ez a módja a spirituális gyökerek működésének az emberben.  

Ugyanez alkalmazható az idő mérésének eredetére. Ezek eredete a Zeir Anpin és a Malchut körüli spirituális fogalmakból származik, a 24 Partzufimból, a hat Sefirotból, ahol mindegyik értéke tíz, amely megfelel a 60 másodpercnek egy percben, illetve a 60 percnek egy órában. A felső rendszer a mi világunkban visszaverődik, a Nap, a Hold, és a Föld kölcsönhatásaiban.

Az év és a hónapok szintén az időnek ugyanebből az eredetéből származtathatók, olyannyira, hogy ezeknek nincs is valódi gyökerük az asztronómiában, ilyen maga a hét, a hét év, az 50 év ás így tovább.

KN

 

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,114 seconds.