Dr. Michael Laitman

Ne kívánj semmilyen kárt másoknak

Kérdés:

Tapasztalatból tudom, hogy az emberek nem értik milyen fajta egységről beszélünk. Hogyan lehetünk képesek ezt nekik legalább megközelítően elmagyarázni?

Válaszom:

Az egység nem azt jelenti, hogy én közös szobában lakom valakivel, vagy mindenkit ismerek. gyakorlati értelemben mindez azt jelenti, hogy először is meg kell találjam a módját annak, hogy korrigáljam magamat, hogy ne kívánjak semmilyen kárt senkinek. Ez az első lépés.

Mi nem kapcsolódunk össze a tömegtájékoztatáson, SMS üzeneteken, vagy az Interneten keresztül. Ezek egyszerűen csak külső megjelenései annak a rendszernek amelyben létezünk, azok csak eszközök melyek lehetővé teszik számunkra, hogy érezhessük mennyire össze is vagyunk kapcsolódva. Az Internet nem hoz majd egységet az emberek számára, az csak elmagyarázza, bemutatja nekünk mennyire össze vagyunk forrasztva, de egy negatív formában. Végül is, én az edényemet (Kli) kizárólag a saját hasznomra használom fel, és valószínűleg mások károsítására.

Ezáltal az első korrekció arra vonatkozik, hogy megszüntessem azt a vágyamat, hogy bármilyen kárt kívánjak embertársaimnak. Én elkezdem érezni, hogy mi integrált részekként vagyunk összekapcsolódva egymással. Nekem fel kell fedeznem ezt a rendszert, mivel egyébként a természet megmutatja nekem ugyanazt egy nagyon kellemetlen formában. Az lecsap rám egy bizonyos helyen, és utána valami szerencsétlenség ér engem egy látszólag teljesen más, nem kapcsolódó helyen.

Azonban mindez a te részed, és neked kell a csapást saját magadon érezned. Amennyiben még mindig nem érzed amit mások éreznek, az azt jelenti, hogy te még nem létezel ugyanazon szervezeten, rendszeren belül velük együtt. Akkor még további korrekciókat kell, hogy kapjál: vagy arra vágysz, hogy elfogadd azokat, vagy a természet kényszerít majd téged ugyanarra.

Egyenlőre azt látjuk, hogy az emberek mekkora boldogságot éreznek mások szomorúságán, minden egyes alkalommal, amikor valaki rosszul érzi magát. Ez a mi alaptermészetünk. Manapság ez egyre nyilvánvalóbbi válik, és ezzel egyidőben nekünk végre kell hajtanunk a korrekciót.

Minek a segítségével? A Kabbalisták azt mondják, hogy a környezet hatása, véleménye által. Nekünk művi módon össze kell állítanunk magunk körül egy olyan környezetet, mely arra késztet minket, hogy másképp kezdjünk el gondolkozni, és az majd megtanít minket.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,126 seconds.