Dr. Michael Laitman

Egy Cunámi a lelkünk legmélyén

Kérdés:

Mi legyen a hozzáálásunk a jelenleg átélt természeti katasztrófákhoz, és más problémákhoz?

Válaszom:

Mi különleges időszakban élünk, amikor önző vágyunk elkezdi megmutatni nekünk a természettel szembeni kiegyensúlyozatlanságunkat, annak minden szintjén.

A természet legalacsonyabb szintje a kövületi szint ahol mi most felfedezzük az egyensúly hiányát, és a disszharmóniát az általános természet vonatkozásában. És ugyanez igaz a többi szintre is: a természet növényi és állati szintjeire. Csak mi még azt nem érezzük ennyire.

Mi egy szörnyű válságban vagyunk, egy “kapcsolat válság”-ban, a “Domem” (kövületi)-nek nevezett angyallal, valamint a “Comeah (növényi)” és “Hai” (élő, állati)” anyalokkal. A természet mindezen szintjei a velünk való viszonyukban óriási méretű kiegyensúlyozatlanságban vannak. A mi kötelezettségünk az, hogy korrigáljuk mindezt, mivel csak az ember képes a természet többi rétegeit korrigálni saját maga korrekciója segítségével.

Ennél fogva a körülöttünk látható katasztrófák saját belső tulajdonságaink kivetülései. A teljes felelősség a miénk. Semmi nem követelhetünk a kövületi, növényi és állati szintektől a világban. Azok az emberrel együtt emelkednek és zuhannak.

A minket körülvevő természet kövületi, növényi és állati szintjein megjelenő problémákon keresztül mi láthatjuk mi magunk mennyire nem vagyunk megfelelő állapotban. Mindezek a katasztrófák csak saját hibáink kivetülései, nem is beszélve a természet “beszélő” szintjéről, azaz az emberi társadalomban jelentkező problémákról. Csak nézzük meg mi történik ma a világban.

Meg van a lehetőségünk arra, hogy valódi paradicsomi életet szervezzünk magunk számára itt a Földön, de nézzük csak meg mit is teszünk ehelyett. Ha egy idegen földönkívüli lény idelátogatna a világűrből, és meglátná mit teszünk bolygónkon, azt gondolná, hogy egyszerűen elvesztettük eszünket. Hol van a mi emberi értelmünk és érzelmeink? Valóban ez a módja annak, ahogy egy gondolkodó, intelligens emberi lénynek el kell rendeznie életét? Csakis egy tökéletes bolond, vagy öngyűlölő cselekedne így.

Mindez azt jelenti, hogy mi fokozatosan felfedjük saját belső állapotunkat. És csakis egy belső korrekción keresztül leszünk képesek harmóniát elérni a külső világban.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,139 seconds.