Dr. Michael Laitman

Miért vannak a lelkek fogaskerékként összekapcsolódva?

A Második Megszorítástól (Cimcum Bet) kezdve, a spirituális objektumok (Parcufim) nem úgy születnek, mint ahogy azt az Adam Kadmon világában tették, azaz egyik a másik alatt. Mivel mindegyikőjük most tartalmaz egy alsó részt, mely nem használható fel, azaz az AHP (Awzen, Hotem, Peh) részt, ez a része a Parcuf-nak leereszkedik az alatta levő szintre.

Más szóval a Parcuf a GE (Galgalta ve Eynaim, felső rész) részével működik, míg az AHP része lezuhan az alatt levő szint GE részébe. Ennek köszönhetően az alsó AHP része még mélyebbre, az az alatti szint GE szintjére zuhan, és így tovább minden egyes szinten

Ebből az következik, hogy minden egyes Parcuf felső része (GE) beleöltözik a felette levő Parcuf alsó részébe, míg a Parcuf alső része leereszkedik a maga alatti levő Parcuf felső részébe. Szóval akkor hol független a Parcuf maga a felsőtől vagy az alsótól? Hiszen semmilyen sajáttal nem rendelkezik!

Ez az ahogy a lelkek fogaskerékként kapcsolódnak össze, ugyanezen az alapelven nyugodva. Mi nem vagyunk függetlenek semmilyen fajta kapcsolattal másoktól. Mi a kezdetektől egy ilyen konstrukcióban vagyunk megteremtve, az integrált lélek Malchut-jának belső striktúrájában, ahol nincsen egyetlen olyan rész, amely ne lenne összekapcsolódva a többiekkel.

Bármely vágy, az Aviut (durvaság) minden egyes szintjén össze van kapcsolódva a többiekkel, mindenki össze van kapcsolódva mindenki mással, senki nem rendelkezik egy szabad résszel sem, a szabadság egyetlen fokával sem. A Felső állandóan megmondja nekem mit tegyek, míg az alsó meghatározza hogyan kell nekem őt szolgálnom. Ezáltal mindannyian úgy olvadunk össze, mintha kötelekkel lennénk összekötve mindkét oldalról, és lehetetlen akár egyetlen független mozdulatot is tenni.

Akkor hogyan vagyok képes szabaddá válni, és bármilyen szabad választással rendelkezni?! Amennyiben ezek helyett a leláncolt bilincsek helyett mi a szeretet láncait kezdjük el érezni, a kölcsönös részvétel kötelékeit, akkor kigyógyulunk ebből a “bezártsági érzésből”, abból az érzésből, hogy mi szorosan meg vagyunk kötözve és élve el vagyunk temetve egy olyan rendszerben, ahol semmilyen független gondolatunk vagy vágyunk sincsen, nincsen egyéni “énünk”.

A szabadságról szólva, az csak szeretettel vásárolható meg: a szeretet érdekében, én magam vágyok arra, hogy szálgáljam a többieket, és üdvözöljem a közöttünk levő kapcsolatokat. Ez a kötelék vágyott lesz számomra! És ez az ahogy megszerzem szabadságomat, a tiszta levegőt, és az egész rendszer enyémmé válik, én leszek a Teremtő annak vonatkozásában.

Ez a csodálatos tulajdonság válik lehetővé számunkra a Masodik Megszorítás (Cimcum Bet) után, amikor a Malchut megkapja a Bina szikráját, aminek köszönhetően lehetőséget kap arra, hogy a többiekhez adakozással viszonyuljon.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,123 seconds.