Dr. Michael Laitman

Lehetetlen boldogságot egyedül érezni

Kérdés:

Miért éreznek az emberek nagyobb boldogságot amikor együtt vannak? Van ennek spirituális gyökere?

Válaszom:

Természetesen! Lehetetlen egyedül élvezethez jutni. Mi lassan eljutunk ehhez a következtetéshez fejlődésünk eredményeképpen. Végül is egyetlen Kli (edény) képtelen élvezetet kapni, minderre csak akkor képes, ha átengedi a Fényt magán mások irányában.

Akkor lehetséges élvezetet érezni, amennyiben a személy átereszti a Fényt egy másiknak, és a Fény nem marad meg egyikőjükben sem. Mindez hasonló az Anya-Bina-hoz, mely azért kapja meg a Fényt felső részében (GE), és azért adja azt át saját alsó részébe (AHP), hogy onnan azt másoknak átadja. Ez az egyetlen oka annak, hogy a Hochma (Bölcsesség) Fénye létezik benne.

Amennyiben ő csak a GE résszel rendelkezik, akkor nem kap a Hochma Fényéből, hanem csak Hasszadim (kegyelem) Fénye található benne. Azonban amennyiben rendelkezik az AHP résszel, az “anyaméhhel”, mely lehetővé teszi számára a nemzést, és a Fény átadását mások számára, csak ebben az esetben rendelkezik a Hochma Fényével.

Ennél fogva lehetetlen a Teremtő felfedezése (azaz a Hochma Fényének megszerzése, azaz az élvezet ami a teremtés alapgondolatában meg lett határozva), amennyiben nem kapcsolódunk másokhoz, és nem adakozunk számukra! Ebben az esetben nem rendelkezünk a Teremtő felfedezésére szolgáló edénnyel. A Teremtő kifejezetten az AHP edényében jelenik meg, a Hochma Fényében, miközben a GE edényei csak a Hasszadim Fényét tartalmazzák.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,127 seconds.