Dr. Michael Laitman

Hol van az ős-Te?

Dr. Michael Laitman

Kérdés

Hogy kaphatjuk meg a társas környezettől az adó-szándék fontosságát?

Válasz

Képzeljük el, hogy semmi nincsen a társ-környezeten túl. Nincs Adó-teremtő, nincs józás-késztés, semmi. csak a környezetünk.

Azt hisszük, van más is és ez megbékít: ott a környezet, de van még a teremtő is a személyes kapcsolatom Vele. De valójában nincs semmi, csak a társas környezetünk. Vagy magadban látod magad, vagy érzed magad a társak, a környezet közepette. Az is te vagy, de a tökéletes ős-Te, amelyben szétesett darabjaid újra eggyé válnak.

E két elemen túl semmi nincsen. Vagy elmerülsz a mostani különálló énedben, vagy betársulsz a környezetedbe, amit elképzelsz mintha kívül állna: ez a csoport, melyet a közös vágy tart egybe. De ez az igazi Te!

Igazából a  mostani felfogásom ama tény által határozódik meg, hogy az egoizmusok kitép engem a mély-énemből, az Ős-te-ből, s azt érzem, hogy kívüle létezem. De ez fordítva van! Az egész Hordozóm (Kli-m), a vágyam, a lélek az belül van az igazi Énemben (ami az ős-Te). Csak a rejtettség miatt tűnik ez idegennek. De lassan feltárul majd a leltár: kitől loptam, kit csaptam be, kinek ártottam. Magamnak, a legközelebb álló embereknek bennem!

Kérdés folyt.: De mi a feltétele, hogy a környezettől megkapjam az adás fontosságát?

Kérdés: Az észre áll a hit! Fölé áll. Ésszerű megerősítésre vársz, logikára, hogy vonzódj a csoporthoz és a támogatásához. De nincs logika ebben. Ha lehetne logikusan magyarázni, akkor ebből hasznod származna, egoista okból jönnél ebbe a csapatba, mint a focicsapatba. De nem, nincs ésszerű támogatás itt! 
[38686]
Kabbalah Lecke 3/21/2011 Zóhár

 

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,120 seconds.