Dr. Michael Laitman

A kibékíthetetlen vita a Teremtő és a Fáraó között bennem

Kérdés:

Hogyan vagyunk képesek a csoporton belüli viták fölé emelkedni a kongresszus előtt?

Válaszom:

Amikor a kongresszusra készülünk, látnunk kell hogy mindezek a konfliktusok mind olyan módon lettek megadva, hogy “segítségül szolgáljanak a Teremtő ellen”, ahogy a Fáraó felemelkedik és azt kérdezi: “Ki ez a Teremtő, hogy nekem oda kellene figyelnem a Hangjára?”

A Teremtő azt mondja nekünk, hogy egységre kell lépnünk a barátokkal, miközben a Fáraó azt mondja, hogy inkább szakadjunk le róluk. A Teremtő azt mondja “Add meg magad!” Míg a Fáraó azt mondja: “Nem neked kell felettük vas kézzel uralkodnod!” A Teremtő azt mondja, “Dolgozz boldogan”, míg a Fáraó azt mondja, “Nem, neked kedvetlenül kell dolgoznod, és a rabszolgámmá válsz.”

Ez a két erő vitázik a személyen belül, amikor ő eléri a “tíz Egyiptomi csapást”, ahogy megpróbál dönteni, melyiknek is van igaza. Meg kell értsem, hogy én határozom meg melyikük kerül felülre, és fog uralkodni – a Teremtő vagy a Fáraó! Minden rajtam múlik.

Ez a legfontosabb pont, fordulópont, és én középen állok a valóság két része között: a pozitív és látszólag negatív erők között, melyek ilyen formában lettek előkészítve számomra, annak érdekében, hogy megkapjam a szabad választást. Nekem kell eldöntenem, hogy én az adakozás erejét akarom, a szeretetet, az önzőségtől való szabadságot, és afölé akarok emelkedni annak érdekében, hogy én irányítsak.

Hajlandó vagyok elfogadni a Fáraóra és az önző Egyiptomra mért csapásokat, és boldog vagyok azoktól. Csak hadd jöjjenek a csapások, mivel azok önzőségemet ütik, engem segítve abban, hogy megszabaduljak attól, hogy fölé emelkedhessek, és többé ne azon belül létezzek. Ezen csapások után én már kijutok Egyiptomból, és nem válok többé annak rabszolgájává!

Mégis a személynek nem magán kell dolgoznia, hanem mindent környezetéhez, a csoporthoz mérve kell megtennie. Nem szabad valamilyen fajta tulajdonságokat korrigálnia saját magán belül, ehelyett a többiekkel kapcsolatos attitűdjét kell megváltoztatnia. A legfontosabb dolog itt, hogy nehogy félreértésbe kerüljünk, és ne változtassuk meg erőfeszítéseink irányát.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,116 seconds.