Dr. Michael Laitman

A megértés kulcsa

Dr. Michael Laitman

Kérdés

Nem értem egy ideje – pontosan a 9-dik része óta az Acilutról szóló T.E.Sz. (10 szféra tana) leckéknek, addig értettem. De most itt semmit nem értek. Általánosságban elmondanád, mi folyik itt?

Válasz

Itt a válasz egyszerű, hogy miért nem érted. Mert nincs hozzá kapcsolódásod.

Sok szinten lehet szemlélni a tananyagot. “Nem tudom”, “Nem ismerem”, “Nem értem”, “Képtelenség megérteni”. az utolsó az az eset, mikor a felfogásod nem felel meg a tanítás felfogásának.

Ha kínaiul volna és a nyelvet nem értenéd, az egy másik eset volna.Ha a műveltséged szintje volna alacsony, akkor csak bizonyos formulákat és meghatározásokat nem értenél, akkor azt meg kéne csak tanulnod.

Itt viszint akármennyit tanulhatsz, évről évre, mégsem fogod érteni, mert a vágyaid (Kelim) még nem váltak kicsit sem hasonlóvá a tanításban szereplőkhöz  (adó-vággyá kapó helyett). Ha minden szó egy belső viszonyulási  változásra utal majd, amit megtapasztaltál belsőleg, akkor elkezded majd megérteni.

Kérdezheted:  “De hát az első három részében a tanulásnak (T.E.Sz-ből( hogyhogy értettem valamit? ” Nem értetted igazán. az  ahárom ész az abszolút jóadó késztésről szólt, ami annyira távol van és ellentétes veled, hogy ez az ellentét adja az illúziót, hogy érted. Valóságban teljesen helytelenül értelmezed.

Könnyű magunkra húzni a Vágyat (kli hordozó), a megvilágító Fényt, és a köztük lévő szűrőt, a sokirányú nyilakat, a kapott-adot Fény-százalékokat. De képtelenség igaziból ezt elképzelni. De annyira elérhetetlen és ellentétes velünk, hogy az az érzésünk, értjük.

Viszont a  9es  TESz-részek közel vannak hozzánk. Ha egy pici kis adó-vágy felébred benned, képes leszel tetté váltani. .

És akkor észreveszed, hogy nem érted. A felfogásod majd ha   hasonlóvá lett a szellemi adáshoz — akkor megjelenik a kapcsolódás és képes leszel megérteni. Nincs más út.
[Kabbalah Lesson 3/23/2011Talmud Eser Sefirot

 

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,130 seconds.