Dr. Michael Laitman

Egy gyermek spirituális szüleit keresve

Munkánk végső eredménye, a kapcsolat létrejötte a környezettel, mely állandóan egyre szélesebbé és erősebbé válik, és mindez megerősíti összeolvadásunkat. Kezdetben én csak olyan vagyok, mint egy spermacsepp, mely magát az anyaméh falához tapasztja. Ezek után én fejlődni kezdek azáltal, hogy lenullázom önző vágyamat az első fázis embrió-csecsszopó-felnőtt állapotain keresztül, mely az embrió életéhez tartozik. Ezt a hívjuk a spirituális anyaméh három részén belül történő fejlődésnek, miközben én egyik részből a másikba emelkedem.

Utána keresztül megyek a spirituális születésen, azaz én egy újfajta kapcsolatot hozok létre a környezettel, és elkezdek a csoporttal egy tudatos módon együttműködni, már leellenőrizve, és analizálva viszonyunkat, azt egyre hatékonyabbá próbálva tenni, amekkora mértékben képes vagyok környezetemet felfedezni.

Valójában a környezet mindig egy szinttel magasabban van nálam. Fejlődésem szintjétől függően, az lehet az anyaméh számomra, vagy az Anya (Ima), vagy az Anya és Apa (Abba ve Ima), vagy Arich Anpin. Ez az ahogy én felfedezem a teljes spirituális rendszert, mely a Tíz Szfira Tanulmányában van leírva, mely az én egyre erősebbé váló csoporttal való kapcsolatomon belül jelenik meg.

És később felfedezem, hogy mindez nem csak jelenlegi barátaimat jelenti: a korábbi generációk hatalmas Kabbalistái ugyancsak részt vesznek ugyanabban a csoportban, azok akik már korrigálták magukat, és csatlakoznak ugyanahhoz a rendszerhez, minket körbevéve.

És amennyiben én korábban mindenkit “saját hibáim alapján” ítéltem meg, most ahogy haladok előre, én a csoportot egyre magasabbra értékelem. Minden egyes szinten keresztül megyek ugyanazokon a stádiumokon: embrió-csecsszopó-felnőtt, azaz először kifejlesztem a felső részt, GE (Galgalta ve Eynaim), megvalósítva Resimómat (spirituális gén), utána az AHP részt, ameddig be nem teljesítem a korrekciót.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,614 seconds.