Dr. Michael Laitman

Nyújtsuk az élet szükségleteit, és gondoskodjunk a lélekről

Kérdés:

Mit jelent az, hogy nyújtsuk a többieknek mindazt amire szükségük van?

Válaszom:

Nyilvánvalóan mi nem ennek a világnak a valóságáról beszélünk. Egyébként minket vádolhatnának kemény szívűséggel: “Nem szégyenled magadat? Kabbalát tanulsz és nem adod másoknak mindenedet?” Ignoráns emberek azt hiszik, hogy azért kellene izzadnunk hogy mások materiális szükségleteit elégítsük ki.

Valójában a másik segítése azt jelenti, hogy megmutatjuk nekik, hogyan képesek korrigálni magukat. Az egyetlen kivétel ez alól az alapvető emberi szükséglet. Mindenkinek nyújtanunk kell a legalapvetőbb élethez kellő szükségleteket, hogy ne létezzenek olyan emberek a világban akiknek hiányoznak az élet alapjai.

Azonban azon túl, mi kizárólag a lélek korrekciójával foglalkozunk. Nincs helye semmi kétségnek: Először is a személynek biztosítania kell saját maga számára az alapvető “állati” létezéséhez kell szükségleteit, és minden másban a benne rejlő “Ember” számára kell nyújtania, azaz lelke számára.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,125 seconds.