Dr. Michael Laitman

Segíts hogy felébredhessek ebből az álomból

A végső állapotban vissza kell térnünk oda, ahonnan eredetileg jöttünk, ahol mindannyian egységben vagyunk, mint egy ember egy szívvel. A Teremtő csak egy teremtményt teremtett, egyetlen vágyat.

Amikor ez a vágy részekre szakadt, ez a szakadás csak a mi szemszögünkből történt meg: ez az ahogy mi érezzük azt. De amikor visszaérkezünk az egység állapotába, akkor úgy érezzük majd, hogy csak egy álomban voltunk. Mi ezt a szakadást, és az egész világot, az egész valóságot a Végtelen világ kivételével álomként érzékeljük.

Azáltal hogy leereszkedtünk a Végtelen világból ebbe a világba az 5 világon, vagy öt rejtettségen (a “világ” szó héberül, “Olam”, a “rejtettség”, “Alama” szóból származik) keresztül, mi fokozatosan elveszítjük a valóság érzetünket, hasonlóan egy olyan személyhez, aki fokozatosan csúszik bele egy álomba, ameddig teljesen el nem alszik. És most ugyanolyan fokozatos formában fel kell ébredjünk ebből az álomból.

Azonban az egyetlen, tökéletes állapot már most is létezik, és mi abban élünk. Nekünk csak tisztáznunk kell, hogy egymástól való elszakadásunk az csak egy álom, és azt le kell rázzuk magunkról. Csak úgy tűnik számunkra hogy azáltal, hogy boldogságot és inspirációt akarunk nyújtani mindenki számára mi másokról gondoskodunk. Valójában mindez arra lehetőség hogy magunkkal dolgozzunk. De nagyon nehéz magunkat felébresztenünk, és emellett abban az esetben engem egy kicsiny önző cél hajtana ebben a világban semmi több.

Ezért van az, hogy lényegében a barátok iránti adakozás, az ő hangulatuk emelése visszatérít engem ugyanabba az egység állapotába. Én saját lelkemről gondoskodom, azáltal, hogy arra aspirálok, hogy azt egyesítsem a többi részével, a többi lelkekkel. Mindez valójában minden egyes személy küldetése, melynek beteljesítésével megvalósítja lelkét.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,121 seconds.