Dr. Michael Laitman

Tegyük a globális oktatás alapelveit érthetővé mindenki számára

A kabbala bölcsessége teljes egészében nem más, mint az oktatás módszere. Végül is, az embernek meg kell változnia, felnőnie, a „kis vadember” állapotából, és emberként kell élnie ebben a világban, aki hasonló a Teremtőhöz. Még csak fel sem tudjuk fogni ezt – a cél annyira magasztos és ellentétes velünk, hogy kicsúszik az érzékelésünkből.

Az út során keresztül megyünk választásokon, annak érdekében, hogy hasonlóak legyünk a teremtőhöz. A megváltoztatásunk által, feltárjuk az új állapotainkat a spirituális világban, a spirituális fokozatokon. Mindezen állapotok lényegében az oktatás rendszer lépései. Folyamatosan emelkedünk a Felső Fény által, amely körülvesz bennünket; változunk, és ez által keresztülmegyünk egy oktatási folyamaton.

Ezért a kabbala az a módszer, amely képessé tesz valakit arra, hogy képezze magát a Teremtővel való hasonlóvá válásra. Ezt a tanár, a források, és a csoport, vagy a környezet segítségével tesszük meg. Ez az képzés megkülönbözteti a gyerekeket és a felnőtteket, a férfiakat és a nőket, vagy a különböző típusú embereket. Meg kell találnunk a módját a segítségnek, hogy mindenki a helyes oktatásban részesülhessen.   

Mindenkinek, aki megkapta a spirituális felébresztést, korrigálnia kell magát, és segítenie az általános korrekcióját mindennek. Lényegében, „minden”, magát a személyt jelenti. Ha ezen a módon kapcsolódik másokhoz, korrigálnia kell őket. Azonban, ha elszeparálja magát tőlük, akkor egy olyan „reformer” lesz, aki csak romlásba dönti magát, és másokat.

Tisztáznunk kell ezeket a problémákat, és kifejeznünk őket, egy világos, érthető formában. Ebben az állapotban, az egész emberiség közeledik a kabbala bölcsességének megvalósításához; elkezdi érezni, a saját képzésének szükségességét, hogy elérje azt a szintet, amely megfeleltethető a Teremtőnek. Különben elkezdjük érezni, mennyi szerencsétlenség következik a vele való szembenállásból.

Az elme ilyen célja alapján, összeállítjuk, a globális oktatási elveket. A kulcs, hogy ezeknek érthetőeknek kell lenniük mindenki számára. Van egy viszonylag jó elképzelésünk arról, hogy honnan fog ez kiáramlani. Nem jelent nehézséget beszélnünk erről a kabbala nyelvezetével, és azzal a nyelvezettel, amelyet Baal HaSulam kínál nekünk, a legtöbb cikkében. Azonban hogyan ehetjük ezt használhatóvá mindenkinek a világban? Ez az a probléma, amellyel szembesülünk ma. Ezt kell megpróbálnunk megoldani.

KN

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

68 queries in 0,752 seconds.