Dr. Michael Laitman

Teljes ragyogás a közös Vágyban

Dr. Michael Laitman

Kérdés

Vajon mit jelent az a “közös vágyban” való részvétel, amiről a Zohár tanít?

Válasz

Itt ezt szavakba foglalni nem lehetséges. HA bele tudnánk olvadni ebbe a rendszerbe az adás által, akkor tapasztalnánk az adó-teremtő(szellemi) jelenségeket a Zóhár szavai mögött és éreznénk a szavak jelentését. Felismernénk a tudattalan készségeket, vágyakat.Megértenénk, miért így hívják őket és miért a köztük lévő kapcsolatok döntenek. Ettől minden világos lenne.

De ez csak belülről érzékelhető a rendszerben. Amikor a lelkek és vágyak egyetlen szervezetté egyesülnek, kölcsönösen odafigyelnek egymásra a garanciában/elkötelezettségben/, partnerságban, vagyis minden egyéni lélek vágya lenullázná magát valamennyire a másik vágya előtt minden szinten, s mindenki az  ego-ja fölé szállna…

A belső közös vágy rendszerében az egoizmusunk fölött tudunk társulni. Akkor meglátható az egész rendszer. És látható, hogy az evilág az külsődleges ehhez képest, épp azért, mert itt ma mindent az egó irányít.

Az adó-szellem rendszerében az egység közös vágya vezet, de az evilágban elidegenedés, elszigetelődés, saját egónk gőgje és személyes hatalmunk, hiúságunk vezérel. Ezek ellentétes erőterek.

Az evilágban másokat lenullázok és magamat felemelem, míg a közös vágy belső rendjében magamat lenullázom és másokat emelek magam fölé. Ezek ellentétes irányulások, hajlandóságok, ezért tér el a két rendszer annyira.

Amennyire hajlandóak vagyunk a társainkkal közös rendszerbe beolvadni, annyira jutunk el a közös vágy kapcsolati rendszeréhez. Érezzük, ahogy az Adó-Teremtő felső erővel harmóniába kerülünk, a közös Adás  szolgálatában, amely sokmillió csatornán működik a lelkek közt, s ezek a fényló csatornák a tökéletes megvilágító Fényt adják ki, amely betölti a lelkek közti kapcsolatokat.

[38811]
FKabbalah Lesson 3/23/2011The Book of Zohar

 

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,123 seconds.