Dr. Michael Laitman

A legsúlyosabb átejtés

Kérdés

Mit kell tennem, ha mohón akarom a változást, de nem akarom megkapni ezt a korrekciót a Teremtőtől?  

Válasz

Ezeken az állapotokon keresztül megyünk az utunkon. Amikor először elérkezünk a kabbalához, egyáltalán nem értjük, hol találhatjuk meg önmagunkat. Végül is a belső, fejlődési gén által vagyok vezetve (Reshimo), amely hasonlóan mozog, mint a töltéssel rendelkező részecske, az elektromágneses mezőben, és ez vezet el bennünket arra a helyre, ahol felfedezhetünk, egy legalább ideiglenes egyensúlyt.

Így haladunk előre, az erők mezején, a végén elérünk a csoporthoz, a Fény forrásához. Még nem értjük, hogy hová érkeztünk; egyszerűen csak érezzük, hogy találtunk valami nagyon érdekeset, és még többet akarunk erről hallani. Azonban az ember még nem ismerte fel, hogy mi történik vele, és mi az a hely, amit talált magának.  

Az egész emberiség fokozatosan fejlődik, a teljes, földi történelem során, és generációról generációra, a vágyaink megújulnak. Most elérkeztünk az utolsó, döntő inkarnációhoz. Végül is, soha nem értettük meg ezt megelőzően, mi történik velünk. Kizárólag ma, először közelebb kerültünk a lelkünk feltárásához.

Azonban az ember kicsit elveszett, és nem nagyon tudja felfogni, hogy mi történik vele. Nem látja, hogy egy nagyon hosszú, és egyedi folyamat, végső állapotához érkezett el, amin az egész emberiségnek át kell mennie: vannak, akik az első vonalban menetelnek, és vannak, akik még nem érkeztek meg, de el fog jönni az idejük. Ennek ellenére, a valódi munka akkor kezdőik, amikor az embernek, a barátaival való egységen kell dolgozniuk.

Ez az, amikor az ember sok akadállyal találkozik, amiket nem tud megmagyarázni. Egyetért azzal, hogy megadja magát ennek az áramlatnak, gyűlöletet érez, minden irányba, miközben vég nélküli számításokba és kifogásokba kezd. Ez a legproblémásabb pont, melyen többen elbotlanak, és feladják, addig, ameddig meg nem kapják ezt a lehetőséget még egyszer., talán több év múlva, talán a következő életében.

Senki nem kerülheti ezt le, mivel a léleknek el kell érni a korrekciót, és ennek semmi köze, a személy vágyaihoz. Ami tenni tud, hogy megérti, mi alkotja a szabad akaratot, azaz végrehajtsa ezt a korrekciót, most, vagy egy későbbi időpontban.

Ezért a komoly munka akkor kezdődik, mihelyt mi visszautasítást érzünk magunkban a csoport irányába. Ennél a pontnál, a személy sikere attól függ, mennyire értette meg, hogy ez csak egy játék, amely Fentről van játszva, és nem valóság.

Semmi valós nincs az életünkben; még ez az élet is csupán egy játék. A legkomolyabb a játék, amikor a személy elkezdi érezni a gyűlöletet, a visszautasítást, azoktól a különleges társaitól, akikkel az a sorsa, hogy együtt érje el az egységet, és hogy együtt lépjenek be a spiritualitásba!

Azok a barátok, akik együtt vannak az emberrel a csoportban, a lelkének részei, a legközelebbiek hozzá. Azonban ez a személy kapott egy esélyt, hogy érezhesse a gyűlöletet az irányukba, azaz, hogy vágyhasson a Teremtővel való egységet. Az egység, amely ezen a gyűlöleten át feltárul majd a számára, valóban a Teremtő megtalálása.

KN

 

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,145 seconds.