Dr. Michael Laitman

A ruházat mely kibékíti az egót

Minden azon a szándékon múlik amellyel a személy a kezdetektől kezdve környezetéhez közelít. Vajon azzal a szándkkal lép be környezetébe (tanár, könyvek, és a csoport) hogy önző hasznot hajtson, tudást szerezzen, státusza legyen, vagy kielégítse büszkeségét? Vagy a környezetétől az adakozás tulajdonságát akarja megszerezni, a Teremtő formáját mely a közösségben rejlik?

Amennyiben a személy a környezetet, a közösséget megfelelő módon közelíti meg, akkor a Teremtő tulajdonságait találja meg ott. Ezt hívjuk úgy: “A Teremtő nemzetén belül lakozik”. Ez a személy attitűdjének legfontosabb próbatétele.

Természetes módon, amikor mi elindulunk útunkon, mi szokásos önző vágyunkkal érkezünk, melyek elfogadottak ebben a világban. és még akkor is amikor már hajlandóak vagyunk meghallgatni a szép szavakat mások szeretetéről, és adakozásról, mindennek ellenére mi arra számítunk, hogy valami hasznot hajthatunk önzőségünk számára.

És csakis azzal a feltétellel, hogy a személy a megfelelő környezetben van, egy hosszabb időtartamig, és magába szívja annak külső adakozási formáját, magát lealacsonyítva a tanár, a könyvek és a csoport előtt, akkor képes fokozatosan megkapni tőlük az erőt hogy képes legyen megérteni, felfogni a spiritualitást, az egyesülés erejét. Ez az erő segíti őt abban, hogy megértse azt, hogy az egység az nem külső cselekedeteken keresztül érhető el, mint kiabálás, ugrálás, vagy boldogság, hanem állandó, rejtett belső munkát kíván, mely láthatatlan a szem számára.

A munka az úgy nevezett “éjszaka” alatt történik. És akkor a személy fokozatosan elkezdi megszerezni az adakozás tulajdonságát. Az átmenet akkor történik meg, amikor a személy elkezdi látni a környezetet, annak belső potenciálját mint egy olyan erőjét, mely képes őt korrigálni. Megérti azt, hogy enélkül az erő nélkül, ő elveszett. Ez hozza létre a “többség imáját”.

Amikor a személy megérti, hogy neki a többségért kell imádkoznia, ő megszerzi az adakozás iránti szándékot, a Hasszadim (kegyelem) Fényének az “öltözetét”, a megfelelő öltözetet megszerzés iránti vágya számára.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,119 seconds.