Dr. Michael Laitman

A változás ideje

Olyan idők járnak, amikor komoly gazdasági folyamatok zajlanak.  A válság újra felerősödött, egy új hullámban, és ez döntések meghozatalát igényli a világ elit köreitől, amelyre ezek még nem készek. Mindez azért, mert valójában mindenkinek vissza kellene lépni, egy csökkentett fogyasztás irányába.

A fogyasztói társadalomnak vége! A Földnek nincsenek erőforrásai, a korlátok nélküli fejlődés támogatására. A gazdag egy milliárd, nem kínálja fel a saját életmódját és ideáljait, a többi, hat milliárdnak. Ez által növekszik a gyűlölet az irányukba, és a vágy a többiekben, hogy elvegyék tőlük, amelyük azoknak van.

A természetnek nincsenek energia tartalékai a számunkra, hogy fenntartsa a fogyasztás növekedését, azaz, fokozatosan fel kell adnunk a nukleáris energia használatát. Akaratunk ellenére el kell kezdenünk, egy olyan társadalom kiépítését, amely „intelligensen” fogyaszt, azaz csak a szükségleteinek megfelelően, ahol a szükséglet, a létezéshez elegendő mennyiséget jelenti a modern feltételek között.  

A modern politikai és gazdasági elit csak igazolja és legimitizálja a hatalmát az által, hogy folyamatosan a fogyasztás növelését ígéri az embereknek. Pontosan ez az oka amiért az emberek nem változtatják meg az irányultságukat, az állandóan növekvő fogyasztásból, az „intelligens” fogyasztás felé.  

Bármely ilyen jellegű, hangosan kimondott határozat elkerülhetetlenül drasztikus konfliktust okoz a közösségben, és ami a legfontosabb, hiteltelenné teszi az elitet, mivel minden esettel a közösség egyre jobban megérti, hogy az emberek jövedelme többé nem fog emelkedni, nagyon nehéz idők elé néznek, és hosszú időre való veszteségeket fog ez okozni. Sőt, a következményei ennek a nyomásnak a közösségben előreláthatatlanok.

Ki kell alakulni a fejlődés egy új ideológiájának, és az nem irányulhat a fogyasztás növekedésére többé. Az új politikai elitnek, egy új ideológiához kell megfelelőnek lennie, és akkor ez a politikai elit képes lesz a rendszert megváltoztatni. A múlt politikai elitje azonban nem fog eltűnni. Harcolni fog a hatalomért. Ezért kell széles tömegeknek elmagyarázni a behatárolt természeti erőforrásokra és az integrált társadalomra vonatkozó, valódi törvényeket, amelyek általunk kerülnek feltárásra. Ez fogja megteremteni a széleskörű szociális támogatását az ez irányt érdeklődő emberek, kritikus tömegének.

Ki kell alakítani egy széles társadalmi párbeszédet, azokról a célokról, amelyekkel ki kell váltani az egoisztikus, fogyasztás alapú társadalom céljait, a globális, integrált fejlődés céljaival, amelyek egyensúlyban vannak a természettel, azaz olyanokkal, amelyek a közösségi fogyasztást kiváltják olyan módon, hogy minden embernek a szükségleteivel összhangban kínálnak eszközöket. A szociális párbeszéd intenzitása megadja a gyors emelkedés lehetőségét, egy nagy csoport ember számára, akik fokozatosan felfedezik a közösség építésének módszereit, az új elvek alapján.

Ez felemel egy új megértését a módszernek, amely irányítja az üzleti és kormányzati területeket, milyen módon egyesüljön az ideológiai és a kormányzati séma, és fejlődjön ki a kormányzás új fejlődési koncepciója, és az ebbe való átmenet útja.  

Záró megjegyzés: A legegyszerűbb módszere, a visszafogott fogyasztásnak, a reklámok tilalmán keresztül fejeződhet ki, amely a kereskedelem hajtóereje. Szükséges fokozatosan megtiltani a reklámokat, amely az embereket, a termékek óriási mennyiségének megvásárlására kényszeríti, azoknak az árúknak a kivételével, amelyek esetében a társadalom határozza meg, a szükségességet.

KN

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,123 seconds.