Dr. Michael Laitman

A szándék nem fejezhető ki szavakban

Kérdés:

Rav el tudná nekünk magyarázni saját szándékát a Zohár olvasása alatt?

Válaszom:

A Kabbalisták megtanítják nekünk mi kell, hogy a szándékunk legyen. Minden személynek meg kell valósítania azt amiről olvasunk abban a mértékben melyben megérti azt.

Lehetetlen nektek a szándékot elmagyarázni. Ez valami olyasmi ami nem fejezhető ki egy másik személy számára, mivel a szándék a személy belső állapotából származik amit ő maga felfedez.

Én egy olyan állapotban vagyok ami ismeretlen számomra. Én azt lassan felfedezem, ahogy az kibomlik bennem. Abból az állapotból, mely megjelenik számomra én megteremtem a szándékot.

Lényegében lehetetlen ezt a szándékot szavakba önteni. Nincsenek arra szolgáló szavak. Mindez azért van, mivel az magába foglalja a személy belső vágyát (Hisszaron), és az ő a felső valósággal létrehozott kapcsolatának szintjét, azon kísérletein keresztül, hogy megtalálja az eszközöket, melyek képesek elhozni neki a lehető legnagyobb közelséget a Házigazdához, a Teremtőhöz, az összeolvadást (Zivug de Hakaa) Vele.

Mik ezek az eszközök? A könyvek, a tanár és a csoport. A személy mindent magába foglal amit megért és érez azok teljes összegéből, és azokon keresztül eléri a Teremtővel való egységet.

Mindezen eszközöknek jelen kell lenniük. Amennyiben csak egy is hiányzik közülük, akkor nem rendelkezünk a megfelelő kapcsolódási ponttal. És mindemellet mindegyiknek megfelelő egyensúlyba kell kerülnie a többivel.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,646 seconds.