Dr. Michael Laitman

Az emberek egysége az egyensúly csúcsa

Kérdés:

Mi a kapcsolat a természet egyensúlya, és az emberek egységre lépése között?

Válaszom:

Az emberek egységre lépése a természetben létező egyensúly legmagasabb rendű formája. Általában a természet egyensúlya összes erőinek integrációja. Legvégül mindez az emberben fejeződik ki, az emberi szinten.

A valódi probléma az nem a körülöttünk levő környezet, nem a cunámik, földrengések, vulkán kitörések vagy a napkitörések, és még csak nem is a növényi, és állati szinteken jelentkező problémák, vagy testeink betegségei. A teljes probléma az emberi szinten található – annak egyensúlya, vagy kiegyensúlyozatlansága lefedi az összes alatta működő erőket. Azáltal hogy magunkat egyensúlyba hozzuk, mi képesek vagyunk egyensúlyba hozni a természet többi réteget, a kövületitől az állati szintekig.

Az embernek ezt nem ösztönösen, vagy valami erőszak hatására kell megtennie, hanem tudatosan, éberen, saját vágyánál fogva, saját temperamentuma, természete ellenére, a gyűlölet, szenvedély, büszkeség, és hatalomvágy hatalmas erői ellenében. Ez az ahogy az ember felépíti magát. Ez nem azáltal történik, hogy kiegyensúlyozza a természet erőit maga körül, hanem hogy saját belső erőit, belső esszenciáját egyensúlyozza ki.

Végül is én vagyok az aki gyűlöl, én akarok hazudni, lopni, ölni és minden mást. Legvégül én akarok a többiek felett uralkodni különböző módokon. De akkor én megformálom új énemet, ezzel az új aspirációval. Én a két ellentétes erő kiegyensúlyozott állapotára alapozva egy belső modellt építek magamban. melyet “lélek”-nek nevezünk.

Ezen egyensúly prizmáján keresztül nézve, én máris másképp tekintek a világra. Egy új perspektívához jutok. Többé nem azért akarom felhasználni a világot, hogy magamat elégítsem ki vele, hanem épp ellenkezőleg, saját egyenúlyomon keresztül a világot akarom kiegyensúlyozni. És akkor meglátom, hogy az egész világ egyensúlyban van. Az derül ki, hogy az egész világ, kívül és belül, az két erő harmónikus kifejezése.

Ez az ahogy elérem a békét, és kibékülést. Az állapot melyet érzékelek a lélek mely megtelik a Felső Fény öltözetével. A két erő egyensúlyának érzete egy új valóság érzetét adja meg nekem.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,127 seconds.