Dr. Michael Laitman

Egy lélek mindenki számára

A spirituális világ az egy egységes lélek, egy mindenki számára. Azáltal hogy egységre lépünk másokkal, mindenki ugyanazt az integrált lelket éri el. A “6OOOOO lélek” című cikkében Báál HaSzulam azt írja, hogy semmi más nem létezik a világban kivéve ezt az egyetlen lelket.

Minden egyes személy ezt a kollektív lelket egy egyéni módon éri el, a saját belső programjának, vagy Resimójának (spirituális gén) megfelelően, mint ahogy jelenleg is a minket körülvevő világot saját szempontunkból látjuk. Én nem vagyok képes azt az ízt, melyet én egy bozonyos ételből érzek azzal összehasonlítani, amit más ízlel abból, vagy az én benyomásomat egy festménnyel kapcsolatban más benyomásával egyeztetni, bár mindketten ugyanazt a festményt nézzük. Mindenkinek olyan benyomásai vannak, melyek megfelelnek Resimójuknak.

Még akkor is ha ugyanazon kép előtt állunk a spirituális világban, ugyanabban a világban, ugyanazon Parcufon belül, mindenki ettől függetlenül saját benyomását kapja meg abból. Ez a különleges egyéniség nem tűnik el.

Hogyan egyesülök az integrált lélekkel? Mindazt vágyaink útján tesszük. Tegyük fel, hogy én a spirituális világok központjában vagyok: Asszija, Yecira, Beria, Acilut, Adam Kadmon vagy a Végtelen Világban. Azáltal hogy kilépek magamból, egómból, és egységre lépek másokkal, én elérem az integrált lélek dimenzióját. Azon belül én érzékelem a spirituális világot. Minnél inkább kilépek egómból, mások edényeit (Kelim) megszerezve, annál magasztosabb világot érzékelek ennek eredményeképpen.

Hogyan teszem mindezt? Én “megvásárolom” ezeket az új vágyakat, mivel én csak egy ponttal rendelkezem, egy embrióval a lélekből. Azok az új vágyak, melyeket én megszerzek miközben egységre lépek a többiekkel valójában az én lelkem edénye.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,115 seconds.