Dr. Michael Laitman

A világ elvesztette a fejét

Kérdés

Mi a legnagyobb probléma a világban?  

Válasz

A globális kormányzás hiánya a legnagyobb a legnagyobb veszély a békére, ez az a hiány, amely különösen nagymértékben felelős a modern világ válságáért.

A G20 országok találkozója a legjobb bemutatása annak, hogy a felek képtelenek megállapodni a leglényegesebb kérdésekről. A világ kormányzásának „teste” nem létezik, miközben a globális, integrált világ ezt igényelné.

Kérdés

Mit gondol arról, hogy vajon a jelenlegi események alapján, ami az Arab országokban történik, az Észak Kaukázusi (muszlim) területek, melyek ma Oroszországhoz tartoznak (Csecsenföld, Dagesztán, Ingusföld, és Kabardino-Balkaria) szintén követelni fogja a változást, és a függetlenséget?  

Válasz

Nem hiszem ezt, ahogy azt valaki kifejtette: “Nem darabonként akarom, hanem az egészre van szükségem. „ Miközben hatalmas problémák vannak a pénzügyi alapokkal,és minden, ami kellett, a jövő feláldozásával is megszerezték,  felkészültek a teljes átvételére mindennek, annak a költségére? Miért hagyjuk, ha a cél, elvenni mindent, akár az egész világot?

Kérdés

Mi serkenti a kabbalista közösség fejlődését?  

Válasz

A verseny a demokratikus társadalom fejlődéséhez vezet. Egy autokrata közösség fejlődésének serkentője a hatalom és a korrupció, amikor a hatalom nem a közjó, hanem egyéni haszon érdekében kerül felhasználásra. A korrupció fokozatosan megvásárolja az államot, a hivatalokat, beszivárog a kormányhivatalokba.  

De a korrumpált kormányok képtelenek irányítani egy országot, mivel a korrupt hivatalnokok kizárólag a saját, személyes hasznuk alapján motiváltak. Ezért az ilyen kormányok elvesztik a hatalmat, a szélsőséges erők veszik át a hatalmat, a nacionalisták, olyan rezsimek, amelyik világháborúba taszítanak mindenkit. Ennek alternatívája lehet egy olyan kormány, amely az egész közösség, majd az egész világ minden tagjának egyenlősége alapján működik .

KN

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,122 seconds.