Dr. Michael Laitman

Adakozási gyakorlatok

Rabash írásaiból, “A csoport célja”: A Teremtő felé való adakozás elérése érdekében, a legfontosabb, és elengedhetetlen a másik ember felé való adakozás, amelyet úgy nevezünk: a felebarátok szeretete.

A természetünk teljesen ellentétes a felebarátok szeretetével. Én csak magamat szeretem. Minden számításom, legyen az tudatos, vagy tudattalan, kizárólag a személyes nyereségen alapul.  

A mód, ahogy leülök, ahogy nézek, gondolkozom, ahogy látom a dolgokat – mindent az egoizmusom szűrőjén át kezelek és ez csak azokkal a dolgokkal enged foglalkozni, amely előnyt vagy veszélyt jelent a számomra. Mindennek a személyes jólétemet kell szolgálnia, ilyen a természetem.

Azonban el kell érnem az univerzális adakozást, univerzális szeretetet, a Teremtő végtelen erejét, az örök életet. Ehhez előzetes gyakorlatokat kell végeznem a csoporttal. Ezért Rabash így folytatja:

A felebarátok szeretet csak akkor lehetséges, ha valaki elutasítja önmaga egóját.  

Az egyik felváltja a másikat. Adakozás és egoista megszerzés nem létezhet együtt, egyik a másikkal.  

Van 613 vágyam, amelyek a vágyam egészét jelentik, csak a saját érdekükben cselekszenek. Ez a helyzet a kezdetekben. Majd darabról darabra levágom magam erről a helyzetről, kezdve a legegyszerűbb vágytól, haladva a legbonyolultabb felé.

Ez az, ahogy korrigálom magamat, lépésről lépésre, és az egoisztikus vágyam egy – egy darabja helyett, megszerzem az adakozás vágyát. Közben a többi vágyamban, még mindig az önmagam hasznára irányuló szándékban vagyok.”Ez az, ahogy korrigálom a részeimet.” 

Azonban van egy feltétel: ha korrigáltam legalább egy vágyamat, az adakozás érdekében, akkor a több sem marad hosszú ideig egoisztikus szándékban. Ezért ezeket meg kell szorítanom.

Van egy hatalmas edényem, és először ez teljesen a saját nyereségére irányul. Mindenekelőtt megszorítást hajtok végre, és csak azután leszek képes transzformálni az első, kicsiny vágyamat, a mások felé való adakozás felé.  

Így van egy hatalmas vágyam. Megszorítom, majd lehasítom a legvékonyabb réteget magamról. Ezzel a kicsiny vágy darabbal, képes vagyok adakozni. Közben a megszorítás uralkodik minden más vágyam felett. Majd lehasítom a második réteget, majd a harmadikat, és ezen a módon korrigálom egyik réteget a másik után.

Kétféle vágy nem tud létezni egy személyben, úgy, hogy az egyik önmaga hasznára, a másik a többiek felé való adakozásra irányul.  Végül is ezek ellentétesek egymással.

Annak érdekében, hogy meg tudjuk szerezni a legkisebb mértékű adakozási vágyat, minden egyéb vágyat meg kell szorítani.

KN

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,120 seconds.