Dr. Michael Laitman

Minden ember fontos a korrekcióhoz

Kérdés

Egyszerű azokat a barátaimat szeretni, akik tanulják velem együtt a kabbala tudományát, de nem tudom ugyanezt érezni a munkahelyi kollegáimmal. Hogy kezeljem őket, és az össze többi embert a földön?  

Válasz

Elvileg mindenkit úgy kell kezelnünk, mint a lelkünk egy részét. Ez az, ahogy gondolkoznunk kell mindenkivel kapcsolatban, beleértve a legnagyobb gazembereket. Ők kívül vannak rajtam a világban, mivel az összes, őket képviselő vágy és minőség bennem, még nem korrigált. Ezért, külsőleg toleránsan kell kezelnem őket, megértéssel, mert ez a korrekció útja. Eljön az idő, amikor ők is csatlakoznak ehhez az ösvényhez.  

A közös lélek, az egyetlen, teremtett teremtmény rengeteg részből áll. Néhány rész fontosabb, néhány kevésbé fontos, pont úgy, mint a fizikai testünkben, amely pontosan a lélek szerkezetének megfelelő szerkezetű.  

A léleknek is van egy része, amit „testnek” nevezünk, amely a közös vágy, amely sok rendszerre és alrendszerre osztódott: az agy, a szív, a máj, vesék és más fontos rendszerek, amelyek kölcsönös kapcsolatban vannak egymással, amely nélkül az egésze test működésképtelen lenne. Néhányat az említett szervrendszerek közül, mesterségesen helyreállítható, azonban mindenképpen jelen kell lenniük a szervezetben, mint például a csontoknak, izmoknak, nyirok rendszernek.

A közös léleknek vannak részei, melyek különösen fontosak, az agy és a szív, és vannak, melyek kevésbé fontosak, bár még mindig nélkülözhetetlenek a létezéshez. Az agy és a szív lényegében korrigálódtak Ádámtól, a mi időnkig, a kabbalisták vonalán keresztül, ahogy azt ismerjük, és akiktől tanulunk.  

Most, a közös korrekció fázisában, az agy és a szív mellett, el kell kezdenünk korrigálni a tüdőt, a veséket, a májat, a lépet, és így tovább. Ezek fontos részek, de kevésbé lényegesek, mint az agy és a szív. Azok, akik kabbalát tanulmányoznak, ezekhez a szervekhez tartoznak a közös lélek testben.

Az emberiség többi része, az izmokhoz, csontokhoz, végtagokhoz tartoznak például, melyek nem szükségesek a szervezet létezéséhez, de a teljességhez kellenek. Ez az, ahogy kezelnünk kell őket, és lényegében ők képezik a 90 százalékát a teljes, közös léleknek.  

Ők képtelenek önállóan, függetlenül cselekedni. Nem sóvárognak a spiritualitás után, csak a különböző, fontos szervekhez tartozó funkcióiknak megfelelően működnek, amely a szívtől és az agytól érkezik hozzájuk, rajtunk keresztül. Ez nem csökkenti a fontosságukat, mivel ha mi egyetlen, közös lélekről beszélünk, akkor egyetlen kicsiny cella hiánya megzavarja a tökéletességet.

Ezért mindenki fontos, és a korrekció végén mindenki pontosan ugyanannyira fontos. Ez a zárt rendszer teljességének a törvénye. Tanulmányozhatjuk ezt az elvet, az analóg rendszerek példáján keresztül: ennek van egy bemenete és egy kimenete, és ha bármilyen zavar keletkezik a rendszeren belül, akkor az nem fogja az elvárt eredményt produkálni a kimeneten.

Azonban van egy különbség a korrekció ideje alatt. Azok a részek, melyek fontosabbak, korábban korrigálódnak, majd a kevésbé fontosak pedig, a fontosságuk sorrendjének megfelelően korrigálódnak. Ezért nem várja a világ felkészülve, hogy meghallhassa, és megérthesse, amit mi csinálunk, mivel emberek milliárdjai a passzív részhez tartoznak. Ők majd csatlakozni fognak a folyamathoz, mivel látni fogják, hogy nincs más lehetőségük. Ezen a módon lesz a világ korrigálva. Vannak emberek, akik talán kivételesen okosak, vagy fejlettek, lehetnek nagyszerű tudósok, művészek, vagy kulturális aktivisták, mégis teljesen süketek a spiritualitásra. Ez az, ahogy kezelnünk kell mindenkit.

Csak azok, akik a legkülönbözőbb, kanyargós utakon elérkeznek a kabbala tanulásához, tartoznak a belső rendszerhez. Ezért kell mindenkit nagyra értékelni itt, mert itt mindenkit a Teremtő választott, a közös lélektest valamelyik fontos szerve részének, és ezért valóban értékes. Eközben mások, talán kevésbé fontosak. Még a kabbalisták néhányának a gyermekei sem választják, ugyanazt az utat, mivel mindenkinek megvan a saját helye a rendszerben, és ez nem örökölhető. Tehát intsük magunkat türelemre.

A legnagyobb feladat azokra vár, akik a világcsoporthoz tartoznak, de külsőleg mi mindezt, az egész világ előre haladásáért tesszük mindezt. A jövőről szóló anyagaink terjesztése által, amelyek arról szólnak, mi történhet, és az erre vonatkozó megoldásai a kabbalának megismertetésén keresztül, elkészítjük az embereket, a lehetőségeik kiterjesztésére. Azonban az igazi munka velük abban a tényben rejlik, hogy az egységünk eredményeképpen, egy bizonyos felébresztést érezhetnek.  

Minek ébredhetnek a tudatára? Hogy külsőleg hozzánk kapcsolódjanak. Majd részt akarnak venni és szolgálni a korrekció folyamatát, amennyire csak lehetséges. Már vannak ilyen emberek most is, és az ő küldetésük nagyra értékelt.

KN

 

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,118 seconds.