Dr. Michael Laitman

A könyvek könyve

Vannak hétköznapi emberek által írt könyvek a fizikai világban való érzékelés működéséről. Valamint vannak kabbalisták, vagyis olyan emberek, akik elérték a felső világot, és leírták a spirituális érzékelésük által felfogott jelenségeket.  

Ezeket a könyveket nevezzük, különleges, szent könyveknek. Szent (Kadosh) szó szerint azt jelenti, „szeparált, elkülönülő.” A spirituális világ, teljesen el van választva az egoizmusunktól, ezért aki képes a róla való érzékelését leírni, az egy szent könyvet írt: különlegest, és egyedül állót.

Van azonban egy nagyon különleges könyv a könyvek között, melyeket a spirituális beteljesedést elért emberek írtak a történekem során. A kabbalista források egyszerűen úgy hivatkoznak erre, hogy A Könyv, még a nevét sem említik néha, ami „A Zohár.” Ez a könyv nagyon különleges, a többi könyvhöz viszonyítva, azokhoz képest nem is nevezhető könyvnek. Mindez ezért, mert az emberek egy különleges csoportja által lett megírva, akik elérték, mind a tíz, legmagasabb Sefirotját a Malchutnak a Végtelen Világban..

A különleges találkozása ennek a tíz embernek körülbelül 2000 évvel ezelőtt történt meg. Kilenc tanítvány alakult ki Rabbi Shimon körül, majd elvonultak Észak Izrael egy barlangjába. Ott éltek és tanultak.

Ez a barlang, egy nagyon különleges hely. Amikor a tanítóm Rabbash és én elmentünk Tiberiasba, gyakran meglátogattuk ezt a barlangot. Rabbash valóban szeretett ott lenni. Megállt néhány percre, és úgy látszott, nincs is jelen, mintha kilépett volna a testéből. Ez mutatja azt a mértéket, amelyen a tíz Sefirothoz, a spirituális erőhöz, a tíz lélekhez kapcsolódott, akik ebben a barlangban tárták fel a Végtelen Világot.

Összekapcsolódva elérték mind a 125 spirituális fokozatot, a mi világunk és a Végtelen Világ között. Baal HaSulam írja „a Zohár Könyvének bemutatása” című cikkében, hogy az ilyen magas szintű beteljesedése, egy csoport embernek, csak egyszer történik meg az egész történelemben, mivel ők együtt tanultak, és egységre léptek.  

Csak a végső korrekció során (Gmar Tikkun) leszünk képesek elérni ugyanezt a szintet, és ezt csak az egységünknek köszönhetően leszünk képesek elérni. Ők leírták A Zohár Könyvében azt, hogy mennyire voltak képesek egységre lépni, mi történt ennek eredményeképpen, és mit tártak fel, a közöttük kialakult kapcsolaton belül. Ebben rejlik A Zohár Könyvének teljes ereje.

Teljesen világos, hogy ez a Könyv a legnagyobb erőt képes átadni nekünk a lelkünk korrekciójához. Ezért annyira fontos ez a könyv.  

KN

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,683 seconds.