Dr. Michael Laitman

A mérleg elbillenése az egység irányába

Kérdés

Hogy lehetünk biztosak abban, hogy egy adott pillanatban, helyesen haladok a Kabbala tanulmányaimban, és hogy nem bukok el az úton?

Válasz

Minden pillanatban választanom kell, az egoizmus és a szívben lévő pont között, mintha egy egyensúlyban lévő mérlegen állnék, és el kellene billentenem a mérleget, a szívben lévő pont, és az egység irányába. Nincs más cselekedet az egységen kívül.

Általában tanulni akarunk, és különböző cselekedeteket hajtunk végre. Ezáltal tudattalanul elrohanunk az egységtől. Ezt magamon tapasztaltam meg. Hosszú időbe telt, ameddig meghallottam ezt..

Imádtam tanulni, szervezni az anyagokat, és egy eljárásnak megfelelően elrendezni. Minden elképzelhetőt megtettem, kivéve, az egységen való munkát. Mihelyt elkezdjük érezni, hogy az egységre lépés, a feladatunk,és elkezdünk elmélyülni ebben a felismerésben, hamarosan ez a hozzáállás válik, a második természetünkké.  

Folyamatosan edzeni kell magunkat arra, hogy érezni akarjuk a barátaink belső világát, a törekvéseiket az egység irányába, és a Teremtő felé. Ha az irányultságom a belső világikra irányul, megszűnik bennem, hogy figyeljek arra, hogy néznek ki külsőleg.  

Végül is a saját családunkban nem szentelünk túl sok figyelmet a szeretteink arcának megfigyelésére. Érezzük a lelküket, karakterüket, és a kedélyüket. Hasonlóan, folyamatosan meg kell próbálnom érezni a barátaim vágyainak irányultságát ugyanarra a célra, mely felé én is törekszem. Ez az a vágy, amelyhez kapcsolódni akarok.

Tényleg nem érdekel, hogy néznek ki a barátaim, és milyen a személyiségük. Csak egy dologgal törődöm: Mi a törekvésük? Ez a legnehezebb a férfiaknak, és pontosan ebben rejlik, a lényege a férfiak feladatának. A nőknek ez egyszerűbb, elérni ezt a fokozatot, mivel ők eleve kisebb figyelmet szentelnek, a külső megjelenésének.  

KN

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,115 seconds.