Dr. Michael Laitman

Sokfélék testileg, egyenlőek a lelkiségben

Dr. Michael Laitman

Kérdés

Csakugyan lehet a nőknek énekelve és táncolva terjeszteni az Elfogadás tanát, mint a férfiaknak?

Válasz

A világ folyamatosan halad a lelkiség (adás) felé s egyre csökken a különbség a férfiak és nők közt. Látjuk, hogy a lelkiségbeli nagyobb egyenlőség a természetben gyökerezik – hiszen az egység célja felé haladunk.

Miért támadt föl hirtelen a 20. században a női egyenjogúság vágya? Mert a természet az egység felé vezet, az egység pedig egyenlőség. Egyelőre az anyagi szinten jelenik meg, amíg fel nem emelkedünk a lelkiségbe.

Meg kel őriznünk a hím és nőstény tulajdonságokat, de ebben a világban ez lehetetlen. A tulajdonságainknak nem kell egyenlőnek lenni, lássuk inkább az egyediségüket. HA képtelenek vagyunk látni ezt a különbséget, nem tudjuk a megfelelő javítást-gyógyulást megteremteni.

A természet evidensen két szexuális irányt mutat, ezt nem lehet nem látni. A megfelelő javítást magyarázza el az Elfogadás tana (A kabala).

A mindennapi életben nem tudjuk, hogy mit tegyünk ezzel. Ezért adódnak ostoba hibák, családok hullanak szét és mindenki a maga útját járja. De idővel tanulunk a hibáinkból.

A lelkiségben pontos módszerünk van. A női vágy löki előre a férfit. A nők részt vesznek a tanulásban és a terjesztésben. A női részvétel a terjesztésben nagyobb, mert a terjesztés az olyan, mint a születés, tehát a nő területe.

Persze a férfiak több akcióban vesznek részt, a nők több előkészítésben. A nő előkészít, a férfi elmegy vadászni, új földrészeket találni stb. Azért, hogy visszavigye a nőnek és új életet teremtsenek.

Ezért kell  a  férfiaknak és a nőknek is résztvenni az Elfogadás tana terjesztésében. El sem tudom képzelni, hogyan létezhetnénk a nők nélkül. Sok nő segít a munkámban és fontosabb a segítségük, mint a férfiaké. Jobban függök a nőktől, mint a férfiaktól. Odaadóbb, kitartóbb és lecserélhetetlen erő a női.

Ha látom a nőket valamibe belevonódni,  a siker is biztos. Ha csak férfiak kezdik, kétes a kimenetele. Ez nem érdem és hiba: hanem itt két oldal van, akinek ki kell egészítenie egymást. A férfi mindig keres valami újat, tehát nem kitartó.  A nő kitartóbb, ez viszont akadály a személyes fejlődésében. Együtt viszont működtetik a dolgokat.

[39747]
From Lesson 2, WE! Convention 4/2/2011

 

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,158 seconds.