Dr. Michael Laitman

Spirituális terápia a tömegeknek: első lecke

Á

Dr. Michael LaitmanTényleg ma van itt az ideje, hogy az Elfogadás bölcsességét a tömegeknek terjeszteni kezdjük, hogy megértsék, “az egyén után” kell menniük, más szóval a Teremtő után. Ugyanakkor látnunk kell, hogy mostanáig olyanoknak terjesztettük ezt, akiknek megvolt a szívükben a pont: akiknek megvolt a felébredésük a  “közös vágyuk a gyógyulásra.” Ők belső elhívásra jöttek ide, csoportokat alapítottak vagy csatlakoztak a meglévőkhöz. Ha valakiben ez a vágy-pont feltámad, akkor  velünk tart.

Ahogy ezt érzem és látom, ma sok millióan jönnek velünk. Most, amikor Torontóban voltam, találkoztam magánemberekkel, s kiderült, ismernek és néznek az internet Tv-n.

De ők egyének, nem tömegek. A többiek, a sokmilliárd még ott vár kint. Hogyan lehet elérni őket? Csak a “gyomrukon”át, az anyagi vágyaikon át. Nem kell nekik a teremtőről beszélni, az adás magasabb céljáról. Azt felelnék: “Teremtő? Jó, add ide.

Ilyen az emberi vágy és mást nem is ért. Ezért a tömegeknek szólva a válságról, a nevelésről, az egészségügyről, a környezetről, a természeti csapásokról beszélünk és hogy mi lesz holnap. A vágyaikról beszélünk és fontos, hogy ki is elégüljenek.

És soha ne említsük a “kabbalát”, csak egy rendszert, egy módszert, ami megsegíthet. Mi ez a módszer? Az egységről szól, ami az embereket harmóniába hozza a természettel.

persze a természet azonos a teremtővel nekünk, de ez a népeket nem érdekli. Az evilágon túl nekik minden “misztika” , de ők racionális módszerre vágynak.

Azt mondjuk hát: a természet globális és integrális, és van egy programja. Eddig is ez fejlődött és ezután is ez fog. Merre? Hát arrafelé, hogy mi is globálisak és integráltak leszünk , mint a természet. Mit kell tenni? Csoportokba egyesülni. Társulni kell, az egész emberiségnek egyesülni kell. Kezdjük el most: olvadjunk egyetlen egységgé.

Itt aztán eljutunk oda, amit Bál HASzulám Marx kapcsán említ, hogy a földi megvalósítás erőltetése milyen tragédiába torkollt Oroszországban. Mert nem vették figyelembe, hogy amikor egyesülünk és a tervet meg akarjuk valósítani, akkor szükség van egy egónál nagyobb  Erőre, mely a természet alapja. És ezért követeljük, hogy feltárjuk ezt az egységet, amit egyenként nem tárhatunk fel, csak csoportban.

Az elfogadásról (kabbaláról) beszélünk, de ezt a szót nem említjük, csakis tudományos példákat mondunk, a mai világ mai helyzeteiről. A mostani események okait s következményeit említjük, azért, hogy az orvosság, a gyógyítás vágya felmerüljön előre. Ez az első adagja egy összetett terápiának, mely által az emberek elkezdik megérteni, mit is várhatnak. Ezáltal jó irányba indulnak és lépésről lépésre új megértési szinteket érhetnek majd el.

Fokozatosan kell a cél felé elindítani az embereket, mert ennek eléréshez a mai állapotát el kell felejtenie. És ez nagyon nehéz.

[40107]

From the 4th part of the Daily Kabbalah Lesson 4/8/2011, “The Freedom”

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,163 seconds.