Dr. Michael Laitman

Egyszerűség kívül, egység belül

Kérdés:

Annak érdekében, hogy megközelítsük azokat, akik még nem rendelkeznek a szívben található ponttal, valószínűleg egységre kell lépnünk, és még inkább magunkon belülre kell koncentráljunk…

Válaszom:

A tömegek számára történő terjesztés erősebb koncentrációt igényel magunktól. Végül is mi azoktól a szavaktól, melyek lényegében nem kapcsolódnak a Kabbalához azt várjuk el, hogy az egység, a spirituális erő erejét hordozzák magukkal. Írhatunk bármilyen külső eseményről, vagy problémáról, de teljes egységünket bele kell helyezzük abba.

Hasonlóan nehéz gyerekkönyveket írni, melyekben magasröptű koncepciókat kell a legegyszerűbb szavakkal elmagyaráznunk. Próbáljuk egy gyereknek elmagyarázni hogyan készül egy repülőgép. Hogyan képes egy olyan hatalmas szerkezet repülni? Képzeljük el mekkora bölcsességre van szükség, azt egy egyszerű, tiszta formában átadni.

Valódi szakértőre van szükség mindehhez, olyanra aki ismeri az összes részletet, érzi azokat, és még tehetsége is van mindezek után. Mint Rabbi Aba aki képes volt Rabbi Simon szavait elrejteni különleges írásmódjával, a terjesztőnek tudását egy egyszerű nyelvezetbe kell átjuttatnia, és azt a gyermeknek egy kész formában kell átadnia, hogy ő mindent könnyen képes legyen megérteni.

A Kabbala terjesztése egy nagyon bonyolult feladat.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,137 seconds.