Dr. Michael Laitman

A Kabbala alapja

A Kabbala bölcsessége ellentétes az egyszerű ember véleményével, mivel a spiritualitás ellentétes a korporealitással. A spiritualitás kizárólag az adakozásra koncentrál, míg a korporealitás kizárólag a megszerzésről szól, megegyezve ennek megfelelő szándékaikkal. Bár a személy cselekedetéből kiindulva ez nem mindig egyértelmű.

Alapvetően fontos, hogy a spiritualitásban a teremtést ne osszuk fel különböző ellenétes, egymással ellentmondó erőkre, hanem hogy mindent egyetlen erőnek tulajdonítsunk: “Nincsen Más Rajta kívül”. Ez a Kabbala alapja.

Ennél fogva egyetlen erőnek kell tulajdonítsuk, ami jónak vagy gonosznak tűnik számunkra minden egyes szinten. A személynek úgy kell látnia magát, mintha két gyeplőt tartana kezében: a jó erejét és a gonosz erejét. A Teremtő tartja ugyanezeket a gyeplőket Felülről: a jót és a gonoszt, és ezeken keresztül társalog az emberrel annak érdekében, hogy őt tanítsa.

A személynek meg kell értenie, hogy a Teremtő attitűdje hozzá ebben a két formában érkezik, azaz ugyanaz a felső erő munkálkodik, vagy elülső, vagy hátulsó formájában, azaz a Teremtő vagy a Fáraó formájában. És akkor a személy növekszik a két erő segítségével, és hálás mind a jóért és a rosszért. Végül is mindkettő annak érdekében jött, hogy őt közelebb vbigye a felső erővel való összeolvadáshoz.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,121 seconds.