Dr. Michael Laitman

Egyszeri ajánlat, csak most – spirituális hitel nyereséges feltételekkel!

Reménykedve és bizakodva kijelenthetem, hogy a valódi spirituális cselekedetek küszöbén állunk. Ha képesek vagyunk elhitetni magunkkal, hogy fel lesznek ezek a spirituális cselekedetek tárva, a köztünk lévő kölcsönös kapcsolatokban, ahol a Teremtő is feltárul, ha vágyakozunk erre, akkor minden lehetőség azonnal előttünk megjelenik.  

A bejáratot Fentről kinyitották a számunkra, és most nekünk kell a következő néhány lépést megtennünk, hogy belépjünk rajta. Ezeket a lépéseket egészen könnyű megtenni, mert ezeket biztosítja az egységre lépésünk.  Ez nem ugyanaz, hogy mindenki egy irányba megy, hanem hogy mindenki egy belső elmozdulást tesz, a közös központunk irányába, ahol felfedezzük a teremtőt, a szeretetre, empátiára, és kölcsönös adakozásra irányuló kölcsönös nyomásunkon keresztül.  

Valóban eljött az idő. Nem hasonlítom magamat Ábrahámhoz, vagy Mózeshez, de a feltárult állapotok ugyanazok, mint az ő számukra voltak a múltban. Tegyük meg az erőfeszítéseket, és látni fogjuk ezeket a jelenben megtörténni.  

Elkezdtünk kölcsönös cselekedeteket végrehajtani, amelyek feltárják a számunkra a Tórát, azaz a Fényt, amely korrigálja a gonosz hajlamot, és feltárja a Teremtő bennünk.  

Teljesen komolyan beszélek. Még kilenc hónappal, vagy egy évvel ezelőtt, sem látszott ez megvalósíthatónak, vagy gyakorlatinak a számomra, de most azt látom, hogy minden további nélkül képesek vagyunk erre. Megkaptuk az engedélyt felülről, és most minden csak rajtunk múlik: Előrébb visszük magunkat ezen az alapon, vagy sem?  Ezt figyelmen kívül hagyni, egy hatalmas hiba lenne, amely komoly bajba sodorna bennünket.

Sokkal reménytelibb a számomra,  a húsvét ünnepe, a nem Izraeli csoportoknál tervezett látogatásom, a Moszkvai Konvenció, és más események, amelyek mint komoly felkészülések szolgálnak erre a konvencióra. Ez lehetséges, minden nyitva áll a számunkra, és az egész világ minket támogat. Minden, ami a világban történik, csak előrefelé tol bennünket.  

Azonban óvatosnak kell lennünk. Egyik levelében Baal HaSulam a következőket írja a tanítványainak: „Egy évvel ezelőtt az állapototok sokkal jobb volt, de most zuhanásban vagytok. Azonban ne veszítsétek el a hiteteket a kegyelemben. Akkor sikeresek lehettek ismét.”  

Most a felülről való felébresztés ideje elérkezett, és egy lehetőséget kaptunk. Azonban a felébredést itt alul kell elérnünk. Soha nem lehetünk engedékenyek ebben a tekintetben.  

A felülről való felébresztés, egy hatalmas segítség, hiszen nem kell meggyőzni a Teremtőt, hogy rendelkezik valaki a megfelelő vággyal. A teremtő Önmaga ad egy lehetőséget, „Kérjetek, és megadatik nektek.” Bemehetünk vásárolni, a boltos felírja a tartozásunkat, és később kell visszafizetnünk csak. Először beléphetünk a spiritualitásba, és majd csak utána kell visszafizetnünk mindent.

Ez az, ahogy előrehaladunk. Végül is mi nem tudjuk ezt irányítani a spirituális erő nélkül, de amikor van ilyen erőnk, akkor spirituális cselekedeteket tudunk tenni, és csak később kell visszaadnunk a spirituális világ megszerzéséhez kapott hitelt. Később ezt visszafizetjük, de ez nem probléma.

Tehát reménykedjünk, hogy meg fogjuk érteni, milyen lehetőséget kaptunk, mi áll előttünk. Megbocsájthatatlan lenne ezt elveszteni az által, hogy nem lépünk a megfelelő egységre.

Ez rendkívüli mértékben attól függ, hogyan használjuk ki a rendelkezésre álló időt. A jelen pillanata nagyon fontos. Nem a körülvevő világot kell nézni, várva a tovább lépést, hogy majd eljön. Ez ugyanis nem tőlünk függ.  

KN

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,120 seconds.