Dr. Michael Laitman

Egy útmutató az érzéseidhez

Kérdés:

Hogyan tanítja meg nekünk a Zohár Könyve a közöttünk levő kapcsolat módszerét?

Válaszom:

Báál HaSzulam egy kommentárt adott a Zohárhoz, hogy megakadályozza a szöveg materiális félreértését. Mindaz lefekteti az alapokat a bennünk levő spirituális állapot megformálásához, időn, téren, és ezen világ képein túl, hogy minket arra késztessen, hogy mi mindazt magunkon belül akarjuk átélni, és nem pedig magunkon kívül.

A Szulam (Létra) kommentár, mint bármelyik más Kabbalista írás, azok számára íródott, akik már elérték a spirituális érzésvilágot, hogy segítse őket annak megértésében, amit éppen éreznek. Nekem ezáltal azt magyarázzák el, éppen mit is érzek, én már azon a szinten vagyok, hogy “a személyt lelke tanítja majd”. És akkor a Kabbalista szövegek olvasásával, én elkezdem megérteni mit is érzek.

Mielőtt a spirituális érzések megjelennének bennem azonban, a Kabbalista szövegek nem a tudás forrásai, hanem Szegula (egy csodás erő, gyógymód) számomra, mivel azáltal hogy olvasom azokat, én aláhelyezem magamat a felső Fény hatásának, amely átmos rajtam, mint élő víz forrása.

Ezáltal én nem akarom elmagyarázni nektek a Zohár minden egyes kifejezését, hogy azok mit jelentenek a Szfirák, vagy Parcufok szempontjából, nehogy a tanulók elégedettséget érezzenek a felületes tudás által. Én azt akarom, hogy mindenki keressen, kutasson magán belül, saját belső érzésein belül, azon gondolkodva, milyen is lehet mindaz. És akkor nagyobb sóvárgásunk lesz majd a felfedezés számára, és ezáltal egy megfelelő vágyat, szükséget formálunk annak irányában.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,641 seconds.