Dr. Michael Laitman

“Emlékezés a napra, amikor kijöttünk Egyiptomból”

Kérdés

Mi a jelentése annak a parancsolatnak, valakinek a belső világában való  érzékelésében hogy „emlékezz a napra, amikor kijöttünk Egyiptomból?”  

Válasz

Mondva van a Zohárban, a „Bo” fejezet 121. bekezdésében, hogy a Tóra ötvenszer említi az Egyiptomi kivonulás. Emellett írva van, hogy az embernek minden nap látnia kell magát, ahogy kivonul Egyiptomból, mivel a teljes munkánk Egyiptommal összefüggésben történik.

A személy spirituális munkája, amely az egoisztikus természete korrekciójára épül, „Ábrahám” állapotával kezdődik – amely az adakozás minőségének csírája. De hogyan fejlesszük ezt a minőséget?

Ez az, amiért Ábrahámnak, a Teremtő felé intézett kérdése felbukkan a személyben: „Hogyan fogják a felmenőim örökölni az ígéret földjét?” („Lech-Lecha fejezet”) Ez azt jelenti, hogy milyen módon tudom fejleszteni magamban (mivel a felmenőim, az én jövőbeni állapotaim) az adakozásra és a szeretetre irányuló hatalmas vágyat, annak érdekében, hogy hogy megszerezzem a Teremtő teljes Fényét?

Ez elhozza a következő választ (a Teremtőtől, Ábrahám felé): „Tudott, hogy a te felmenőid száműzetésben lesznek 400 évig.” Itt a 400 év, az egoizmus négy szintje. Ez az, ahogy a Teremtő elmondja az embernek, hogy az teljesen el fog merülni az egoizmusban, ami által majd megszerzi a vágyat,a Végtelen Fényével való formaegyezésre.  

Először át kell, hogy járja az embert ez a vágy, hogy elnyeljen mindent, majd pedig felfedezi, hogy ez hibás, és akkor már az a vágy jelenik meg, hogy kikerüljön ebből. Ahogy egyszer kikerül ebből, azonnal elkezdi korrigálni, a megszerzés vágyából, az adakozás vágya irányába. Ezt jelenti Egyiptom elhagyása, és a szent földre való belépés.

Ezen a módon, fokozatosan korrigáljuk a megszerzett egoizmusunkat, felemelkedünk a 125 fokozaton, ameddig elérjük a teljes korrekciót (Gmar Tikkun). Így, a teljes spirituális utunk három fázisra oszlik:

  1. A kezdőponttól (Ábrahám, a törekvés a Teremtő felé) egészen az Egyiptomba való belépésig
  2. Egyiptomon belül való lét, ahol kifejlődik a törekvés a Teremtő felé, amely elhozza az egoizmus fejlődését, a felismerését, hogy az gonosz, és hogy ki kell menekülni belőle.
  3. Az egoisztikus vágy teljes korrekciója.

Minden Egyiptom körül forog. Az utunk egy része „ezt megelőzi,” egy része „ez után van.” De Egyiptom a középpont. Ezért az embernek érezni kell, hogy kijön Egyiptomból, minden áldott nap, azaz korrigálja az egoisztikus vágyának egy meghatározott részét, és megszerez egy új Fényt ezen belül. Ezt nevezzük „új napnak.” Ez fog folytatódni minden szinten.  

KN

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,642 seconds.