Dr. Michael Laitman

A felovadt szív

A személynek nyilakat kell a barátai szívébe küldeni, azok belső szándékaiba. Külsőleg azt kell mutatnia mindenki irányába, mennyire inspirált a spiritualitás által, és meg kell próbálnia motiválnia a barátait, hogy ugyanazt érezzék. Azonban belsőleg mindig azon kell gondolkoznia, hogy hogyan tudj behatolni a barátai szívébe.

Külső ajándékok nem sértik ezt, de nem helyettesíthetik valakinek a belső erőfeszítéseit és a valódi vágyát a kapcsolatra. Végül is a munkánk a belső erők felébresztése belül, ami az erők hálózata, vagy a Teremtő mindent átfogó ereje. Ehhez az erőhöz kapcsolódunk annak érdekében, hogy behatoljunk az összes szívbe és lélekbe.

Külső ajándékok tehát segítik a munkánkat, de a fő cél, hogy megpróbáljuk beállítani ezt az összekapcsolt rendszert, amely összeköt mindannyiunkat. Ebben feltárjuk a kapcsolatunk lényegét, és áthatolunk rajta. Ezt nevezzük úgy, hogy a barátaink szívébe hatolás.

Az a mélység, amellyel be akarok hatolni a barátom szívébe, jobban megolvasztja a saját szívemet. Ahogy a szívem lágyabbá lesz, elkezdem látni, hogy a barátom szíve egyre jobban kinyílik a számomra és képes vagyok belépni oda és egyesülni vele, egyetlen szívben.

Amikor először elkezdek dolgozni a barátom szívével, úgy gondolok rá, mint valami idegenre. Azonban idővel elkezdem látni, hogy ő nem idegen, sokkal inkább egy olvasztó tégely, amelyben a saját szívemet fel tudom olvasztani. A vele való viszony, és az egységre való törekvés által a saját szívemen való munkálkodást vezénylem. Ebben a kapcsolatban nem függök a barátomtól vagy az ő, felém való nyitottságának a szintjétől. Sokkal inkább a saját szívemtől függök, azon a szinten, ahol képes voltam megpuhulni, hogy beléphessek egy „idegen” szívébe.

A végén ennek a munkának megértem, hogy vagy az én szívem, vagy az övé, nem is létezik, hogy csak egy szív van, egy vágy, és hogy ezek mindig ezen a módon voltak elrendezve. Csak úgy tűnt, hogy ezek el voltak választva egymástól, hogy külön szívek voltak, melyek idegenek és különbözőek, távol voltak egymástól.

KN

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

62 queries in 0,796 seconds.