Dr. Michael Laitman

A tanító az élethez kapcsol engem

Kérdés

Hogy kell kezelnünk a TES-ben leírt szavakat (The Study of the Ten Sefirot – Tíz Szfira Tanulmánya) amelyek különböznek attól, amilyen viszonyban vagyunk a szövegek Ön által adott magyarázataival?

Válasz

Nehéz elmagyarázni, miért csinálta a Teremtő ezt így, hogy szükségünk van valakire, aki a Felső Valósághoz kapcsol bennünket, ebben a világban. Ez hasonló ahhoz, ahogy nekünk van egy anyánk és egy apánk ebben a világban, akik az élethez kapcsolnak bennünket. Valóban, ha nem lenne anyánk, nem születhetnénk meg, és nem létezhetnénk addig, ameddig fel nem nőnénk.   

Ugyanez igaz a spirituális születésre. Szükségem van valakire, aki életet ad nekem, gondoskodik rólam, ameddig felnőtté válok a spiritualitásban! Ez a születés, az anyagi testben jelenik meg a mi világunkban, de egy születés a lélekvilágban is, mind ez a spirituális világ cselekedeteinek törvényeiből származik, ahol a spirituális Partzufimoknak, van egy bizonyos elrendezése, és az Aba Ve-Ima (a Felső Atya és Anya) életet ad a ZON-nak, és gondoskodik a lelkekről.

De eddig nem kapcsoltam a törött lelkemet a ZONhoz, az Atzilut világában, és nem idéztem elő, az Aba ve-Ima munkáját rajtam, tehát szükségem van a spirituális irányításra! Az engem irányító tanító, most is anyagi személyiségnek tűnik nekem, mivel nem látom még a spirituális világot.

Ugyanez vonatkozik a barátokra is: nem érzékelem a spirituális vágyaikat és úgy érzékelem, hogy fizikai testekkel vagyok körülvéve. De később, látni fogom, hogy ez nem így van. A tanító, a barátok, egy spirituális mechanizmust alkotnak, spirituális erőket, akikkel dolgozom.

Ez az, ahogy kezelnem kell a tanítót és a barátokat, annak a megértésével, hogy ők a Teremtő részei, akiket annak az érdekében kaptam, hogy csatlakozhassam a Teremtőhöz. Annak a fokozatnak a mértékében, amennyire értékelem a tanítót és a csoportot, és amennyire meghajtom magam előttük, fogom elérni a Teremtővel való összekapcsolódást. Nincs semmilyen egyéb lehetőségem kapcsolódni, és odatapadni Hozzá.

KN

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,117 seconds.