Dr. Michael Laitman

Fény, gyere hozzám!

Kérdés:

Nem sikerül megérteni, mit jelent  a Fény vissztérit a jóra (ha Or mahzir le mutav)  Hogyan  kérjem a tanulás alatt?

Válasz:

1. Legalább  probáld azonositani  magadba  ugyanazokat a tulajdonságokat, amelyekről olvasunk a Zohár könyvben. Probáld azonositani, hogy ők benned  vannak, “ásal” a te vágyaidba, a gondolataidban, belül  magadban. Igy  te kiterjeszted az edényedet , vágyadat, az érzekelésed  tulajdonságát.Te keresel közöttuk, és kezdel  külömbséget tenni köztük.Ezek a tulajdonságok benned léteznek.

2. Hogyha nincs szükségem a javitásra, akkor ezek a szavak ” a jóra téritő Fény”.(Or ha Mahzir le Mutáv) számomra nincsen jelentőségük. Hogyha szükségem van a javitásra, akkor elvárásaim vannak erre a fényre.

De,hogyha nincs szükségem a javitásra, akkor nem tudom mi ez a Fény. A Kabbalisták mondják, hogy kell várjam a jövö Fényt. ” Jöjjön már…a Kabbalisták mondják, és én beleegyezek,hogy ez jo”, nem tudom a Fényt vonzani ugyanabban a a formában.

Irva, hogy minden pillanatban kell várjam a megváltást. A “megváltás  egy  szempillantás  alatt”, ez a javitó Fényről szol, visszatérit a jóhoz, a Teremtőhőz.

A vágy és a szükség kell legyen a a cselekedet előtt amit mi kérünk fentről. Másképp ez nem történik meg. Vagy, mi meghivjuk magunkban a “szenvedéseket”, “a szeretett szenvedést”,egy nagyon erős vágy a Fényhez, vagy kényszeritve jön szenvedések formájában,  a” hátulról ütve” utján.

Ha nincsen szenvedés, ha nincsen kérdés, ha nincsen vágy, nem  tudom megszerezni a Korrekció Fényét. Kell lássam azt, hogy az én állapotom nem jó,hogy meg kell javitsam. Én meg kell kapjam a bajokat az én allapotomban,de nem azért mert mások mondták nekem, vagy olvastam a könyvben, hanem  miután erőfeszitéseket tettem, hogy összekötődjek a barátaimmal, én felfedezem , hogy nem folytathatom igy tovább.

Igy bennem felfedeződik az igazi vágy a korrekcióra, azonnal Fény érkezik. A Fény abszolut pihenésben van. Csak arra van szükség, hogy a  Korrekció Fénye  befolyásoljon minket.

Mondhatjuk, hogy a Fény jelen van a vágyban, csak ugy fedeződik fel, ha a vágy megszerzi ezt az igazi tanulást.

bs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,140 seconds.