Dr. Michael Laitman

A Teremtés alapképlete

“És a Teremtő beszélt Mózessel, és mondta, Én vagyok az Úr”

(Semot, 6 resz)

Lényegeben ez a legfontosabb alapelv. Mivel a Kabbala Bölcseletenek difiniciója által, arra a  magasztos célra szolgál: a Teremtő megjelenitése a Teremtménynek számára ebben a világban. És ez pedig  a módszere a Teremtőnek a felfedezésének, mely Teremtő a felső erő, az egyetlen erő, amely a világban létezik, a legfontosabb alapelve a természetnek.

Mint a fizikában, Einstein arról vágyott hogy felfedezze ezt az Univerzális képletet az egész teremtésnek. Érezte, hogy léteznie kell egy irányitó törvénynek, szabálynak, amely okot ad az egész valóságnak és a célnak. Ezt az erőt akarta felfedezni ami befolyásol mindent, ezt az egyetlen erőt.

Ez az amit a Kabbala Tudománya megad nekünk, de nem ezen a világon belül adja ezt meg, mivel ebben a világban ez lehetetlen, hogy felfedezzuk ezt a végtelen faktort.  Ez a világ csak a végeredmények világa, és minden ami benne taláható a Felső vilagból ereszkedik le. A Kabbala Tudománya felfedi ezt az egységes formulát, ezt egyetlen erőt, amelyet úgy hivunk, hogy: “Nincsen nenki más rajta kivül” – és ez az alapvető ereje a természetnek. Ezt hivhatjuk különböző neveken, a”Teremtő”, Isten, Kádos ha Baruch hu, Zeir Ampin az Acilut világa. Ennek a Felső erőnek sok neve van, amelyeket mi a megszerzési vágyunkon belül adjuk. Ezt a “tiz eltörölhetetlen” mi egy erőnek nevezzük, amely felfedezödik nekünk a kilenc alapvető arculaton keresztul, amiket ugy hivunk, hogy “az első kilenc Szfira”, –  amelyeket mi érzékelünk és megszerzünk, abban a mértékben, mint amekkora mértékben a tizedik Szfira, a Malchut, a formák azonosságába kerül az első kilenc szfirával.

A legfontosabb “parancsolat” ( “micva”), az, hogy ” Én vagyok az Úr !”, az az, hogy felfedezzük a Teremtőt, a vele való azonosságon keresztül, hogy  a teremtmény eléri a  forma azonosságot, az össeolvadást a Teremtővel. Eléri a Teremtőnek a szintjét, megvalósitja teremtésének a célját. És ennek eredményeként, egyensúlyt hoz létre, és elégedettséget okoz a Teremtőnek.

Mindig amikor lépéseket teszünk a spirituális megszerzésre, megérthető számunkra, hogy a cél felé haladunk a Teremtő megszerzésére, amely az adakozás és a szeretet ereje, és ilyen módon fedeződik fel. A mi összes cselekedeteink azok, melyek ugyanabban az irányban mennek: a Teremtőnek a felfedezésére a Teremtmények számára, ebben a világban. Mi elkötelezzük magunkat, rengeteg cselekedetekbe, számitásokba, szándékokba bocsátkozunk. A legvégén az adakozás, a cselekedet, a gondolat, mind annak a felfedezése, hogy: “Én vagyok az Úr!”, az egyetlen erő, amely nélkul nem létezik semmi.

bs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,128 seconds.